≫ 

Kada Tatari slave 100 godina osnivanja republike: Mitska životinja u polju deteline

Ništa vam nije jasno? Onda da vas upoznamo sa komplikovanom državom kakva je Rusija

  • 0

Ogroman krilati leopard pojavio se na polju u Tatarstanu u Ruskoj federaciji. Mitsko stvorenje veliko je 85 sa 85 metara i iscrtan je na polju bele deteline na ulazu u Zelenodolsk okrug Tatarstana. A prizor iz ptičje perspektive je fascinantan.

Leopard je iscrtan u čast osnivanja republike. Naime, pre 100 godina u vihoru ruske revolucije boljševici su odlučili da svim manjinama u okviru ruskog carstva ponude stvaranje republika i time federalizuju zemlju. Tako je i nastala Tatarska sovjetska republika. Vek kasnije stanovnici ove republike, koja je sada deo Ruske federacije, slave taj događaj ovom slikom u zelenom polju.

Tatari su narod turanskog porekla i srodni su Turcima. U njihovoj predislamskoj animističkoj mitologiji snežni leopard je mitološko biće koje podseća na grčku himeru. On poseduje krila, živ u svetu duhova i poseduje veliku empatiju pa se smatra da oprašta grehe.

Ubistvo snežnog leoparda za Tatare je veliki tabu jer onda svi gresi koje je leopard oprostio drugim ljudima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA