Srbin Srećko u Majamiju ostvario svoj san: Peca opasne ajkule, a neke su težile i 90 kg

Kako kaže u svojoj "karijeri" upecao je više vrsta ajkula, ali i druge okeanske vrste kao što su zubatac, čekićara, papagaj riba...

  • 4
Pecanje Srećko Đurić Foto: Srećko Đurić

Srećko Đurić, poreklom iz Požege, već deset godina živi u Majamiju na Floridi. Pošto je fasciniran pecanjem, baš tamo je ispunio svoj san i uspeo da na okeanu upeca i primeke koji su težili i do 90 kilograma.

On je za Telegraf.rs ispričao da je u SAD otišao 2012. godine, te da je do 2015. godine živeo u Čikagu, a onda se zbog strasti prema ribolovu preselio u Majami.

- Specijalnost mi je pecanje opasnih vrsta ajkula, a primerci koje sam hvatao težili su i do 90 kilograma. Okeansko pecanje je prelepo, ali i opasno jer je Atlantski okean nepredvidiv.

Veoma je opasno hvatati ajkule jer su agresivne i kad su van vode zbog ujedanja i oštrih peraja koje mogu da nanesu ozbiljne povrede i posektotine. Ali već sam obučen kako da ih uhvatim i vratim u vodu bez povreda za njih.

Jednostavno to je strast i ljubav prema ribolovu - rekao je on.

Kako kaže u svojoj "karijeri" upecao je više vrsta ajkula, ali i druge okeanske vrste kao što su zubatac, čekićara, papagaj riba...

Osim toga, peca i u slatkim vodama, pa se tako na njegovom spisku nalaze i beli amur, gar...

Đurić nije član nikakvog udruženja za ribolov, a inače radi kao menadžer logistika i servisa kamiona u jednoj kompaniji koja se bavi transportom.

Video: Snimak sa mosta koji pokazuje Acu u borbi sa velikim somom i jakom strujom Dunava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Srdjan orlic

    17. septembar 2020 | 23:51

    Posto he sad uspeo u zivotu.moze onda da vrati pare koje mu duguje

  • baba smilja iz darosave

    18. septembar 2020 | 00:14

    to se zove sportski ribolov.upecas izvadis ulov izmeris slikas se i vratis ga u vodu.neke vrste ribe nemogu da se zadrze kao ulov pogotovu ajkule i mnoge zasticene vrste.neke ribe mogu da se zadrze a neke samo odredjene velicine

  • ShoN

    18. septembar 2020 | 08:16

    Igrali smo kao klinci fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA