≫ 

Da li znate kakav je osećaj kada imate na hiljade ujeda komaraca? Pitajte ovog čoveka

Snimak kako naučnika ujedaju komarci izazvao je veliku pažnju korisnika društvenih mreža

  • 0
Komarac Ilustracija, Foto: Pixabay

Ujedi komaraca znaju da budu toliko nesnosni, da nam je teško da se fokusiramo da radimo bilo šta osim da češemo mesto gde nas je taj insekt ubo.

Zamislite tek kako bi izgledalo kada biste dobili na hiljade ujeda od ovog “letećeg krvopije”.

Naime, jedan naučnik u Australiji Peran Ros dozvolio je da ga ubode na hiljade komaraca u sklopu rada na suzbijanju virusa kao što su denga, zika i druge infekcije koje prenosi ovaj insekt.

Snimak kako ga nemilosrdno ujedaju komarci objavljen je na društvenim mrežama i privukao je veliku pažnju korisnika, koji su sa nevericom gledali kako se slade krvlju Perana, prenosi Ladbible.

Naime, kako bi podstakao ženke da nose još jaja komaraca za istraživanje, one moraju da se dodatno hrane. Baš iz tog razloga, one se slade krvlju ovog entomologa tako što provuče ruku kroz otvor u plastičnoj kutiji, a onda kreću da ga ujedaju bez milosti.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, denga virusom se 2019. godine zarazilo 4,2 miliona ljudi, ali je srećom zabeleženo samo nekoliko smrtnih slučajeva.

Denga je takođe poznata pod nazivom kostolomna groznica, jer izaziva toliko snažne bolove da oboleli imaju osećaj da im neko lomi kosti. Neki od simptoma groznice denga su groznica, glavobolja, kožni osip koji liči na male boginje i bol u mišićima i zglobovima.

Video: Sve o komarcima na jednom mestu: Koji tip ljudi najviše vole i kako se zaštititi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA