≫ 

Epska borba za obrok: Divlji psi ukrali impalu leopardu, ubrzo su i oni ostali gladni

Gotovo petominutni sukob zabežili su posetioci Nacionalnog parka Kruger

  • 0

Leopard koji je uhvatio impalu morao je da pobegne na drvo, no čopor divljih pasa koji ga je oterao ostao je bez ukradenog obroka kad su se pojavile hijene.

Gotovo petominutni sukob zabežili su posetioci Nacionalnog parka Kruger, jednog od najvećih rezervata divljih životinja u Južnoafričkoj Republici.

Na snimku se prvo vidi leopard koji vuče uhvaćenu impalu na zabačeno mesto kako bi mogao da je jede, ali sve to pratili su divlji psi. Nakon što je velika mačka oterala jednog, uskoro je bila okružena i prisiljena da se popne na drvo, prenosi Index.hr.

Tad je postalo jasno i da je impala još uvek živa, iako joj je sudbina već bila zapečaćena. I taman kad su divlji psi krenuli da jedu, iz grma su se pojavile dve hijene. Borba je potrajala sve dok se nije pojavila i treća hijena, zbog koje su divlji psi odlučili da se povuku. Iako je bio najveći grabežljivac na sceni, leopard nije mogao da se nosi s čoporom divljih pasa i hijenama, pa je ostao gladan.

Video: Tamna strana prirode: Evo zašto su hijene najkrvoločnije na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA