≫ 

Dadilja koja je jednostavno nestala sa dvora: Kako je princeza Dajana oterala "surogat majku" sinova

Dadilja nije samo brinula o prinčevima već i o princezi, ali je posle četiri godine nestala sa dvora, kao da je nikad nije ni bilo

  • 3
Princeza Dajana Foto: Profimedia

Onima koji su tokom '80-ih pratili britansku kraljevsku porodicu ime Barbara Barns dobro je poznato. Verna dadilja prinčeva Vilijama i Harija četiri je godine brinula o dečacima, a zatim jednostavno nestala s dvora, kao da je nikad nije bilo.

Za britansku kraljevsku porodicu vežu se razne više i manje poznate priče, a među zanimljivijima je ona o dadilji Barbari koja je jednostavno nestala s dvora.

Nakon što je princeza Dajana 1982. godine rodila princa Vilijama, zaposlila je tada 42-godišnju Barbaru Barns, zbog preporuke baronice Ane Glenkoner čije je petero dece Barbara praktično odgajila za 14 godina verne službe.

Barbara Barnes, William Princ Vilijam sa dadiljom Barbarom 1984. nakon posete majci koja je upravo rodila njegovog brata Foto: Guliver/K. Butler/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images

Barbara se danonoćno brinula za malenog Vilijama, a uskoro je otkrila kako nije zaposlena da bude dadilja samo njemu, već i njegovoj 21-godišnjoj majci, lejdi Dajani.

Dajana, koja je patila od bulimije, povremeno bi se samoranjavala pa je Barbara previjala njene rane, i postala poput psa čuvara u odajama nesrećne princeze.

Jedan tadašnji radnik priseća se kako je čuvala Dajaninu sobu "kao da je Vatikan" te počela da vlada prostorijama u kojima su boravili Dajana i Vilijam.

Kad je na svet, dve godine nakon Vilijama, stigao Hari, Barbara se i za njega brinula poput majke, a s obzirom na nesrećan brak njihovih roditelja, dadilja je ponekad bila jedina uteha koju su na dvoru mogli da dobiju, dok bi otac bio odustan po službenim dužnostima, a Dajana prisustvovala humanitarnim akcijama i nalazila se s prijateljicama kako bi pričala o bračnim nevoljama, prenosi Gloria.hr.

Baba, kako su je dečaci zvali, mališane bi već u rano jutro uzela u svoju sobu gde su se igrali dok se princeza Dajana i princ Čarls nisu probudili, a često ih je pratila i na putovanjima.

Sve je delovalo bajno, dok Dajana nije posumnjala da se Barbara previše vezala za dečake te je počela da se prema njoj ophodi hladnije.

Nakon što je Barbara uzela godišnji odmor kako bi na Karibima prisustvovala rođendanskom slavlju bivšeg poslodavca lorda Glenkonera, gde se fotografisala uz brojne slavne osobe, Dajani je prekipelo te je uskoro nakon povratka obavestila dadilju svojih sinova da im više neće biti potrebna.

Princess Diana, princeza Dajana, princ prinčevi Hari i Vilijam JOHNNY EGGITT / AFP / Profimedia

Lejdi Di je navodno naredila da se Barbara otpremi bez traga i glasa te da se njene stvari spakuju i izbace sa dvora, kao da tamo nikad nije ni bila.

Dečaci s kojima je provela godine nisu smeli ni da je pozdrave i nisu znali gde je dadilja Barbara otišla. Zabranjeno joj je bilo da im se ikad više obrati, nije smela da im pošalje ni razglednicu.

Što se dečaka tiče, njihova "surogat majka" jednostavno je iščeznula u vazduhu.

Video: Princ Hari šetao po istim minskim poljima kao Dajana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Драган

    8. oktobar 2020 | 07:21

    И...

  • 😪😫

    8. oktobar 2020 | 16:48

    Nije lepo pricati protiv osobe koja nemoze da se brani. Sto niste pisali dok je bila ziva? Sram vas bilo. Nece se vise roditi takva princeza kao ledi Di,dobra,pozrtvovana majka,lepa zena,predobra supruga iako je njen muz varao,veliki humanista.....ma sve u pozitivu. Narod je vise voleo nju nego Carlsa,s razlogom. Ali joj neprijatelji ne dadose da zivi

  • Anabela

    8. oktobar 2020 | 07:47

    haaahhhhaaa...vala bas... I????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA