Dronom snimljena jeziva scena: Ajkula kružila oko surfera, on to saznao tek kad je video snimak

Stručnjaci kažu da je morsku neman od surfera možda odbio zvuk drona ili dodir užeta koje je visilo s daske

  • 0
Ajkula Australija surfer Printskrin: Youtube/Surf Life Saving NSW

Jeziv snimak snimljen dronom, koja podseća na slavnu scenu iz filma "Ajkula", prikazuje veliku belu ajkulu koja pliva oko surfera na dasci u Australiji, dok je ovaj potpuno nesvestan ko ga vreba iz dubina, piše Sky News.

Met Vilkinson (32) uopšte nije primetio ajkulu dok je rukama veslao na svojoj dasci u vodama u Australiji, a u kakvoj je opasnosti bio shvatio je tek nakon što je kasnije pogledao video.

Metar i po dugačkog morskog psa od napada na surfera je možda odbio zvuk drona ili dodir užeta koje je visilo s daske, kasnije su rekli stručnjaci za te životinje.

- Čini mi se da sam čuo zvuk njegovog repa pa sam se okrenuo, ali ništa nisam video. Imao sam neki čudan osećaj, ali samog sebe sam uverio da je sve u redu, kao što uvek radiš kad si napolju na surfovanju - kazao je Vilkinson.

Nekoliko trenutaka kasnije, s drona se začula snimljena poruka da je morski pas u blizini te da svi hitno izađu iz vode.

Kad je surfer kasnije video snimak, rekao je da mu je srce skoro stalo.

- Čini se da je već planirao da zagrize, a onda se zbog mog smrdljivog malog prsta predomislio - rekao je surfer uz kiseli osmeh.

Bou Monks iz organizacije "Surf Life Saving" iz Novog Južnog Velsa koji je upravljao dronom, kaže kako je osetio strah dok je gledao morskog psa kako izranja iz dubina i počinje da kruži oko Vilkinsona.

- Nisam baš siguran zašto je morski pas odlučio da se okrene i ode u poslednjem trenutku. Možda je bilo nešto jednostavno poput dodira užeta s daske ili zvuk propelera s drona - objasnio je on.

Monks kaže kako morska stvorenja ponekad naglo beže kad im se približi dron.

Mediji prenose da su u Novom Južnom Velsu zabeleženi brojni napadi morskih pasa zbog čega dronovi patroliraju iznad voda uz plaže, pogotovo sad kad traju školski praznici.

Video: Bezbrižno brčkanje prekinuli pucnji: Čovek ih spasao od džinovske ajkule

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA