Građani prijavili da čudna životinja prelazi ulicu, zatekli prizor kao iz doba Jure

Naučnici ostali iznenađeni jer ovakva kornjača nikad nije viđena u ovom području

  • 0
Džinovska kornjača Foto: Facebook/Fairfax County Police Department

Građani Aleksandrije i Virdžinije navikli su da na drumovima viđaju jelene, rakune, ponekad i lisice, ali ih je prizor stvorenja, koje kao da je stiglo iz doba Jure, veoma uplašilo.

Naime, tokom maja i juna građani su više puta zvali policiju da prijave da su ugledali neobično stvorenje u oklopu, a onda je dodatni šok usledio kada su ovog "lepotana" ugledali u predgrađu Vašingtona kako pokušava da pređe ulicu.

- Policija je dobila poziv da životinja, koja podseća na kornjaču, pokušava da pređe prometnu ulicu u Aleksandriji. Dolaskom na lice mesta ustanovili smo da je reč o aligatorskoj kornjači, koja teži više od 30 kilograma - saopštili su nadležni.

Ova kornjača, koja nije nimalo prijatnog izgleda, dodatno je zbunila naučnike jer se ne nalazi u svom prirodnom okruženju. Naime, aligatorske kornjače žive u Džordžiji i pojedinim delovima Floride, kao i u Meksičkom zalivu.

Zato se veruje da je neko držao ovu kornjaču kao ljubimca, pa da ju je izbacio na ulicu kada je postala prevelika.

Nesrećna kornjača, za koju se ispostavilo da je i dalje beba, je hitno prebačena u prihvatilište a odatle u zoološki vrt u Norfolku.

- Mnoge kornjače žive u proseku 50, a neke proslave i stoti rođendan. S obzirom da ova jedinka ima tek 30 kilograma veruje se da je reč o mladunčetu, jer u punoj veličini neretko teže i preko 100 kilograma - saopštili su stručnjaci.

Video: Ako je ovo basna, onda su one Ekipa mutnija od Dunava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA