Na ovoj mapi objavljenoj u bečkom listu Srbija je jedina "žuta" zemlja u Evropi: Evo šta to znači

Situacija se može promeniti "za noć" i svi strepimo od trećeg talasa

  • 2
Koorna virus Foto: Privatna arhiva

U jednom tekstu bečkog lista Heute odštampana je mapa Evrope, u kojoj su države obeležene raznim nijansama crvene, žute i narandžaste boje. U susret Novoj Godini i Božiću Evropa se susreće sa korona bumerangom, koji kao da se svom silinom vratio preko Atlantika, a boje na ovoj mapi označavaju koliko ima zaraženih u svakoj pojedinačnoj zemlji.

Međutim, ono što je zanimljivo, to je da je samo Srbija na ovoj mapi označena žutim bojom - ostale zemlje su ili narandžaste ili crvene, pa čak i bordo.

Retka slika i prilika Srbije koja je po nečemu najbolja u Evropi - u ovom slučaju po broju (novo)obolelih, ipak ne sme da nas zavara. Situacija se može promeniti "za noć" i svi strepimo od trećeg talasa.

Srbija se u ovom tekstu ne spominje, samo je prikazana na mapi. Objašnjava se u tekstu da se sluti loša situacija tokom zime i da bi za neke zemlje mogla da se uvede obaveza posedovanja negativnog testa.

Da situacija olako može da izmakne kontroli pokazuje primer Slovenije - oni su danas zabeležili rekordnih 707 zaraženih u jednom danu (to je udar srazmeran onom koji bi u Srbiji nastao sa preko 2.000 slučaja u jednom danu).

U pitanju je i pozamašan procenat zaraženih u odnosu na broj stanovnika, jer je brojka od 707 pozitivnih dobijena nakon 4.902 urađena testa.

Rekord je oborila i Bosna i Hercegovina sa čak 476 novozaraženih, od čega je u Republici Srpskoj 141.

I u Ujedinjenom Kraljevstvu raste panika. Pojavila su se mišljenja da bi dvonedeljna blokada zemlje spasla na hiljade života, a procena je da bi u bolnicama bilo hospitalizovano između 5 i 140 hiljada ljudi.

I u našem regionu korona virus ponovo bukti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA