• 31

Čudno biće uplašilo Pančevce: Na glavi ima rog, liči na džinovsku gusenicu i pomera se brzo

, Telegraf

Ljudi u šoku kad su ugledali ovu misterioznu živuljku

  • 31

Naša planeta puna je lepih, zanimljivih ali i čudnih stvorenja, životinja i insekata, a neke od njih možemo da sretnemo i na ulici, u polju, u šetnji. Jednog takvog neobičnog stvora primetio je i čitalac Telegraf.rs iz Pančeva, koji nam je poslao njegove fotografije i snimke, kako bismo zajedno otkrili o kojoj vrsti insekta se radi.

Na ovu čudnu zverku naleteo je u Pančevu, u naselju Stari Tamiš, dok je šetao psa.

Kako kaže za naš portal, nikada do sada nije video slično stvorenje, zbog čega nam je poslao fotografije i snimak kako bismo zajedno dokučili o čemu se radi.

- Čudna zverka je veličine šake kada se sklupča, na glavi ima mali rog, tamne je boje i sa nekim šarama na telu - kaže naš čitalac. Kako je dodao, pipao je zverku štapom, a ona se tada neverovatno brzo sklupčavala i delovala kao da će napasti.

Pogledajte slike izbliza:

Kako bismo proverili o čemu se radi, pozvali smo biologe i zoologe, koji su nam posle pregledanih fotografija otkrili o čemu se radi.

- U pitanju je gusenica noćnog leptira, tj. lepidoptera. Nije strašna iako ne izgleda tako - kažu za Telegraf.rs iz Zoologije.

Da se radi o ovom insektu potvrdio nam je i dr Ivan Aleksić, biolog iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

- Ovo je gusenica noćnog leptira, obojena je i ima šare kako bi zbunila neprijatelja - ističe dr Aleksić za Telegraf.rs.

Prema rečima naših sagovornika, u pitanju je insekt koji nije opasan, iako tako izgleda što može da uplaši ljude.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima