≫ 

Tviter zna šta ste radili tokom čitave 2020: Otkriveno gde su "otišli lajkovi", iznenadićete se

Tviter je otkrio koje su objave dobile najviše lajkove i koje su bile najviše retvitovane u prethodnih 11 meseci

  • 0
Twitter, Tviter, mobilni telefon, prepiska, dopisivanje, drustvene mreze Foto: Shutterstock
Twitter, Tviter, mobilni telefon, prepiska, dopisivanje, drustvene mreze Foto: Shutterstock

Tviter je otkrio neke zanimljive podatke o najvećim trendovima tokom 2020. godine, uključujući i tvitove koji su dobili najviše retvitova i lajkova.

Iz kompanije su saopštili da su tvitovi godine „objedinili čitav spektar života u 2020. godini: gubitak, razmišljanje, ometanje, zabavu i malo humora“.

Tvit u kojem je objavljeno da je preminuo glumac Čedvik Bozman, koji se proslavio ulogom Crnog pantera, bio je najretvitovaniji i post sa najviše lajkova ove godine. Ostali tvitovi uglavnom su se odnosili na korona virus, a fanovi južnokorejskog benda BTS, takođe su se našli na vrhu liste.

Kako navode #COVID19 je haštag koji smo najviše koristili tokom godine. Bilo ga je u više od 400 miliona tvitova. Treći po redu bio je #StayHome.

Šta smo retvitovali

Kada pričamo o najviše retvitovanim obajavama, 5. mesto, sa gotovo 800.000 deljenja bio je tvit Endija Milonakisa, koji je 30. maja čestitao astronautima koji su napustili Zemlju, uz opasku da su "napravili dobar izbor".

Na 4. poziciji našao se tvit korisnika @1kingmyles, koji je podelio fotografiju svog televizora u trenutku dok je tokom dnevnika bio ispisan naslov: "Dva smrtonosna virusa ubijaju Amerikance, kovid-19 i rasizam".

Ispred fotografije hed-a koji je retvitovan više od 837.000 puta našao se tvit od šestom danu u karantinu. Ovaj tvit vam je sigurno poznat.

Ipak, ima nešto što su ljudi šerovali mnogo više. Na 2. poziciju plasirao se momak iz BTS-a kako pevuši dok sedi na krevetu.

Prvo mesto, verovali ili ne, sa više od 3 miliona deljenja jeste tvit sa zvaničnog naloga Čedvika Bozmana, u kom su fanovi obavešteni o njegovoj smrti.

Lajkovi pljuštali kao ludi

U top pet najlakovanijih tvitova 2020. godine jeste tvit Kamale Haris, potpredsednice SAD u kom čestita Džou Bajdenu na pobedi. Ovaj video lajkovan je više od 3,4 miliona puta.

Četvrto mesto zauzeo je tvit @IncredibleCulk u kom je korisnike upitao da li se osećaju staro?

"Ja imam 40, nema na čemu", stoji u objavi.

Treće mesto sa više od 3,7 miliona lajkova zauzeo je isti onaj tvit koji se našao na 5. mestu najretvitovanijih. Tako je, čestitke astronautima zauzele su dobru poziciju na dva fronta.

Drugo mesto pripalo je tvitu Baraka Obame, u kom se oprostio od Kobija Brajanta.

Prvo mesto po broju lajkova, baš kao i po broju retvitova, zauzeo je post o smrti Čedvika Bozmana.

Video: Svi noviteti koje nam Facebook sprema za ovu godinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA