≫ 

Majka đaka objavila na Fejsbuku zadatke i tražila pomoć: "Da li neko ume da uradi 4 štiklirana?"

Mnogi se dovijaju kako da reše zadatke

  • 21
Decak, onlajn nastava, zadatak Foto: Shutterstock, Facebook, RINA

Onlajn nastava ne ide u prilog izgleda ni roditeljima koji muku muče pomažući deci u rešavanju domaćih zadataka, pa koriste i pomoć prijatelja, u ovom slučaju sa Fejsbuka.

Matematika mnogima nije jača strana, ali zadaci koje je jedna majka postavila za mnoge su enigma, a većina njih ne zna ni u kojem razredu se rade.

- Dok onlajn nastava traje, izgleda da će najviše naučiti roditelji, koji će morati da obnove gradivo iz matematike, pa tek onda da preuzmu ulogu nastavnika da deci pomognu u rešavanju matematičkih zadataka - jedan je od komentara na ovoj društvenoj mreži, prenosi RINA.

domaći zadaci, matematika Pomoć ženice! Printskrin: Facebook, RINA

Na sreću ove majke, u grupi u kojoj je zadatak postavljen, ima i boljih matematičara pa su zadaci rešeni, ali će, prema komentarima većine, onlajn nastava mnoge učenike udaljiti od znanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Shampita

    10. decembar 2020 | 16:03

    Ovo je zalosno. Roditelj nije sposoban da resi zadatak za osnovce, dete ih presisalo. To samo pokazuje koliko znamo. Vrlo malo, pola komentatora nije sposobno da slozi recenicu u rodu broju i padezu. Neznam, sa nikim, nemože....samo neki peimeri nepismenosti.

  • Ipak

    10. decembar 2020 | 21:58

    Potpuno je nebitno ume li roditelj da reši zadatke. Zadaci su za djake i nastavnik je dužan da ih objasni, bez obzira da li je nastava klasična ili online.

  • Andjelko

    10. decembar 2020 | 21:06

    Pa to ni ministar prosvete ne ume da uradi a kamoli dete cetvrti ili peti razred.Pa nisu nasa sva deca Ajnstajnovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA