Čovek koji je pio litre votke dnevno potpuno je preokrenuo svoj život

Uprkos lekovima i terapijama, Pol kaže da ništa nije uspelo, pa bi se uvek vraćao alkoholu da umiri svoja osećanja

  • 2
Paul Lock Printskrin: Instagram/paul.lock8

Čovek koji je počeo da pije alkohol sa samo 14 godina i na kraju dolazio u situaciju da popije litar votke ili džina svake noći, otvorio je sviju dušu i ispričao kako je uspeo da se otarasi poroka.

Pol Lok (45) bio je tinejdžer kada je prvi put probao alkohol potpuno nesvestan dugog i mučnog puta na koji će ga odvesti. Odatle je sve eskaliralo, pa je stigao do tačke u kojoj je pio litar pića svake noći, a ponekad bi počinjao od podneva ne zaustavljajući se do 6 sati ujutru, piše LAD bible.

- Da nisam izlazio, pio bih sam kod kuće. Nisam patio od mamurluka, pa nije bilo prekidača - ispričao je ovaj čovek, inače slikar.

Kako je rekao, obično je prestajao da pije tek kada bi ostao bez novca. Piće je uzelo danak i ostavilo ga sa depresijom i anksioznošću. Sa 28 godina je imao nervni slom i otišao je sa posla i ostao je u kući jer nije mogao da se suoči sa životom napolju.

Uprkos lekovima i terapijama, Pol kaže da ništa nije uspelo, pa bi se uvek vraćao alkoholu da umiri svoja osećanja.

- Bila je to anksioznost i depresija. Nisam mogao da izađem iz kuće šest nedelja. Potpuno sam se izgubio. Imao sam napad panike u prošlosti, ali ovo je bilo drugačije. Nisam mogao da se suočim sa životom ispred ulaznih vrata. U dubini duše sam znao da imam problem, znao sam da ću ubiti sebe - rekao je on.

U svemu ovome Pol je upoznao svoju suprugu Emu 2005. godine, a dobili su ćerku tri godine kasnije.

Upravo je rođenje deteta dovelo do njegove promene 2010. godine.

- Moja ćerka je imala dve godine, sećam se kako dolazi u našu sobu svakog jutra sa osmehom na licu. Bilo je oko 7:30, pogledao sam je i pomislio gde sam pogrešio. Tada sam počeo da se menjam.

Odlučio je da skloni sav alkohol, ali to nije bilo lako.

- Osećao sam se kao da će mi glava eksplodirati, um bi mi se tako ubrzao. Nisam mogao da spavam, bilo je poput mučenja - rekao je on.

Već 2011. Pol je rešio da svoju energiju usmeri na nešto drugo i počeo je da se bavi slikanjem. Postigao je neočekivan uspeh da je morao da napusti posao i postane slikar sa punim radnim vremenom, a njegovi radovi prodavani su za čak 20.000 dolara.

Takođe, uspostavio je program pomoći zatvorenicima koji se bore sa problemima zavisnosti "Beyond Recovery".

- Osećam se mirno, osećam se kao da sam pronašao dom u sebi. Proživeo sam čitav život, ne mogu da verujem da imam samo 45 godina - naveo je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Boža zemunac

    13. januar 2021 | 20:07

    Bravo čoveče. Živ bio i Bog te čuvao.

  • Drug

    13. januar 2021 | 18:28

    Obzirom da je relativno kasno poceo pit, osobe dosta lakse ostavljaju akolhol.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA