≫ 

Tea i Marin od 16 kvadrata ostave napravili apartman-čudo: Stalo je bukvalno sve, ima čak i kuhinju

Velike nedaće u vezi sa renoviranjem napravila im je pandemija korona virusa, pošto su važile mere zabrane kretanja

  • 10
Tea Čop, Apartman od 16 kvadrata

Foto: Privatna arhiva/Tea Čop

Stambeni prostor ne mora uvek da bude prostorno veliki, da bi u njega moglo da stane sve. U nekim slučajevima, ključni su oko za detalj, ljubav, inspiracija, ali i trud koji mogu da transformišu prostor da izgleda tako da se zapitate kako je sve stalno, a opet ne odaje utisak da je pretrpano.

To je pošlo za rukom bračnom paru iz Zagreba Tei Čop (50) i Marinu Dražančiću (60) , koji su od 16 kvadrata ostave za kućne i baštovanske stvari, renoviranjem napravili divan i komforan apartman u svojoj kući u Malom Lošinju. Vole da putuju, jedre i skijaju, ali i da se bave svojim poslovima koji obožavaju.

Pošto su i jedno i drugo umetnički tipovi, odlučili su da svoju viziju pretoče u prenamenu prostora u delu kuće.

- Kuća je stara i kupljena je 1950. godine. S obzirom na to da nisu dozvoljeni nikakvi zahvati kada je reč o eksterijeru, promeni kvadrature i slično, a ozbiljno se bavimo turizmom, prenamenili smo i adaptirali staru ostavu u prizemlju koja je imala i ranije poseban ulaz sa strane gde je šuma. Ima parking i zaštitu kako zvučnu tako i vizuelnu, tako da naši gosti iz celog sveta imaju i dalje potpunu privatnost i toliko potreban mir - priča Tea za “Telegraf.rs".

Kako Tea kaže za naš portal, apartman ne iznajmljuju, već je to raj za njenog supruga i nju koga čine i terasa sa pergolom i mali vrt gde caruje biljka agava stara čak 50 godina i ostala flora karakteristična za mediteransko podneblje.

U renoviranu ostavu male kvadrature uspeli su da "spakuju" sve, od kuhinje i kupatila, a opet im je ostalo dovoljno prostora za uživanje, pa čak i za mali trpezarijski sto.

Korona i lokdaun

 

Tea nam je ispričala da je od nacrta prenamene, pa do useljenja prošlo šest meseci, i ističe da ih je onda zatekao lokdaun zbog korona virusa.

- Bilo nam je onemogućeno kretanje iz jedne u drugu županiju, a pošto smo tada bili u Zagrebu, morali smo da čekamo ukidanje zabrane putovanja. Isto tako, imali smo sreće jer smo sve kupovali na "neviđeno" putem veb šopova u inostranstvu i kod nas. S obzirom na to da smo zaljubljenici u teraco pod, jer je karakterističan za mediteransko podneblje, srećni smo što smo uspeli isti da nabavimo po narudžbini i to tačno dan pre potpunog lokdauna u Italiji - kaže nam Tea.

Projekat i dizajn uradili sami

 

Ova 50-godišnjakinja, koja je po profesiji inženjer zaštite i sigurnosti na radu kao i koordinator za sigurnost na gradilištima, bavila se i marketingom i odnosima sa javnošću, a poslednjih pet godina “uplivala je u turističke vode”. Pošto je uvidela da joj kreativnosti ne manjka, danas radi kao stilista i dizajner enterijera, što je očigledno značajno pomoglo da ostavu od 16 kvadrata transformiše u funkcionalan apartman.

Govoreći o projektu, Tea nam je ispričala da je zajedno sa suprugom uradila veliki deo posla.

- Projekat, spisak troškova napravili smo sami kao i kompletan dizajn enterijera. Fizički deo koji uključuje elektroinstalacije, vodoinstalaterske i keramičke radovi, postavljanje posebne zvučne izolacije, kao i izrada zida za kupatilo uradili su majstori - objasnila je naša sagovornica.

Istina, novac koji su uložili u renoviranje nije mali. S obzirom na to da su morali da angažuju i majstore, te da su imali i dosta elektro i vodoinstalaterskih zahvata, ovaj projekat ih je koštao. Kako nam otkrivaju, uložili su oko 20.000 evra.

Tea ističe da joj je u kreiranju ovog projekta u velikoj meri pomogao suprug Marin, inače diplomirani filmski snimatelj, koji se, u poslednje vreme, kako navodi njegova supruga, bavi svojom najvećom ljubavi, umetničkom fotografijom.

Video: Kako je najbolje i najlakše provetriti stan, ali i biti siguran da ga ne zagadite?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Srbbgd

    20. januar 2021 | 08:13

    Živeo sam 2 godine u garsonjeri od 26 m2 i to je bio najgori period u mom životu. Sve u istom prostoru i na kraju tu i spavaš. Užas.

  • DARKO 100%

    19. januar 2021 | 20:23

    Meni treba jos manje prostora,ja sam tarzan ,i prirodna bogastva su moje blago,sloboda duha i uma omogucujumi da da kreacija i znanje bude na najvisem nivou,ćitu imam fali mi samo Dzejn kojoj cu rado dati ćitu da razbija dosadu

  • Mixx

    19. januar 2021 | 22:51

    Ja ziveo sa ex vajf u 19 m2, kada me iznervira ja samo ispustim gas.. Voleo sam zimu zbog kiselog kupusa.. I Uskrs zbog jaja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA