• 0

Građani gledali kako se kuća od 480 kvadrata "kreće" niz ulicu: Preseljena na novu lokaciju

, Telegraf

Njeno fizičko premeštanje koštalo je oko 400.000 dolara, a radnici su morali privremeno da pomere stubove sa uličnom rasvetom, semafore i na desetine saobraćajnih znakova

  • 0

Viktorijanska kuća izgrađena 1882. godine premeštena je na novu lokaciju u San Francisku, dok su se građani okupili kako bi videli njeno "kretanje" ulicom.

Kuća od 480 kvadrata, stara 139 godina, premeštena je sa starog mesta na novo šest kvartova dalje, prenosi Euronews.

Proces fizičkog premeštanja kuća građani San Franciska nisu videli skoro 50 godina, zbog čega je bila velika zainteresovanost za događaj koji se odigrao u nedelju.

Premeštanje kuće koja se nalazila u ulici Franklin 807 koštalo je oko 400.000 dolara (329.000 evra), ali vlasnik Tim Braun kaže da je vredna toga, kako bi se sačuvala istorijska zgrada.

Ona je premeštena pored stare mrtvačnice i biće pretvorena u zgradu sa 17 apartmana. Na parceli na kojoj se kuća do sada nalazila biće izgrađen apartmanski kompleks od 47 jedinica.

Jedna od meštanki rekla je da se probudila u 6:15 kako bi gledala preseljenje.

- Ovo je najveće uzbuđenje koje sam doživela u poslednjih 10 godina, šta ako se sruši? - rekla je ona.

Za selidbu je bio potreban kamion s posebnom prikolicom prilagođenom za težak i širok teret, a radnici su morali privremeno da pomere stubove sa uličnom rasvetom, semafore i na desetine saobraćajnih znakova.

Srećom, sve je prošlo bez problema, a kuća je ostala u jednom komadu.

Video: Srušen Trampov kazino: Atlantik siti ostao bez obeležja

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima