≫ 

Njemu baš ne ide: Poljak za 17 godina 192 puta polagao teorijski test u auto-školi

Uprkos problemima koje mu zadaje teorija, neimenovani Poljak ne želi da odustane

  • 1
senior stariji muškarac volan vozi automobil zena žena  provod Foto: Shutterstock

Poljak (50) je pao na testu iz saobraćajnih propisa u auto-školi čak 192 puta za 17 godina, što je rekordni broj pokušaja u njegovoj zemlji.

Da bi dobili vozačku dozvolu u Poljskoj, kandidati moraju da polože teorijski ispit pre nego što im se omogući da sednu za volan i krenu s praktičnim delom.

Ne postoji ograničenje broja pokušaja. Prolaznost se obično kreće između 50 i 60 posto za teorijski ispit, dok je za praktični prolaznost ispod 40 posto, piše 9GAG.

Čovek iz Piotrkova Tribunalskog, čije ime nije objavljeno, upisao je auto-školu pre gotovo dve decenije. Prema državnoj radioteleviziji TVP, on je na naknadna polaganja ispita potrošio već 1.300 evra. Uprros tome, ne želi da odustane.

Poljski vozač nije jedini koji je toliko puta pao na ispitu. Godine 2009. jedna Južnokorejka položila je ispit iz 950. pokušaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Jasmina

    16. mart 2021 | 09:58

    Jednom ce odustati.Nasi tupani dozvole dobijaju zahvaljujucu plavoj koverti,pa posle divljaju i ugrozavaju zivote ostalih ucesnika u saobracaju..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA