≫ 

Majka prodavala cveće kako bi platila studije ćerki na Oksfordu: A onda se pročula gorka istina

- Novcem koji zaradim prodajući cveće podmirujem troškove školovanja svoje dece - rekla je majka dvoje dece

  • 2
Turska, Merve Bozkurt Foto: Printscreen/Facebook/Şehzade Mustafa

Mediji širom sveta izveštavaju o šokantnom slučaju mlade Turkinje koja je navodno nagovarala siromašnu majku da joj šalje novac tvrdeći da je studirala medicinu na prestižnom univerzitetu Oksford u Velikoj Britaniji. U stvarnosti je radila kao agent za nekretnine u Istanbulu.

Merve Bozkurt (25) dobila je brojne kritike zbog svojih postupaka nakon što je otkriveno da je godinama lagala siromašnu majci kako bi od nje dobila dodatni novac. Žena se jako potrudila da uveri majku da je primljena na prestižni univerzitet, gde je, prema saznanjima njene mame, studirala medicinu.

Mami je čak slala fotografije u belom mantilu i s maskom na licu kako bi je uverila da će zaista da postane doktorka. U isto vreme njena majka prodavala je cveće ispred groblja u Antiohiji kako bi mogla ćerki da šalje novac, prenosi The Sun.

Prevara mlade žene ostala bi neopažena mnogo duže da posvećenost njene majke Gulseren Bozkurt nije privukla pažnju lokalnih medija, koji su tražili intervju s njima pošto se pročulo da majka prodaje cveće kako bi ćerki platila studije na Oksfordu.

Merve je čak pozirala s majkom i rekla kako će uraditi sve što je u njenoj moći da oda počast požrtvovanosti majke, a hvalila se čak i kako će postati neurohirurg.

U razgovoru za lokalnu televizijsku stanicu Gulseren Bozkurt rekla je da njen suprug radi kad i gde može, pa ona najviše zarađuje u porodici.

- Novcem koji zaradim prodajući cveće podmirujem troškove školovanja svoje dece - rekla je majka dvoje dece.

- Ako je osoba dobrog zdravlja, rad je najbolje što može da urado. Lepo je novac koji zaradim da potrošim na svoju decu. Želim da svaka žena radi i stane na svoje noge - dodala je ona.

Jedino na što Merve nije računala bila je priča njene majke koja je postala viralna, a ubrzo se otkrila i tužna istina. Ljudi koji su znali Merve Bozkurt počeli su da komentarišu kako je ona zapravo u Istanbulu, a ne u Engleskoj, a kad su novinari počeli da proveravaju njen status na Oksfordu, bili su šokirani kad su shvatili da ona uopšte i nije upisana tamo.

Dalja istraga otkrila je kako "studentkinja pete godine Oksforda" zapravo godinama živi u Istanbulu i radi kao agent za nekretnine. Kad su njene laži izašle na videlo, nije imala izbora nego da prizna da je godinama lagala majku, prenosi Index.

- Osećam se jako loše jer sam uzrujala majku. Izmislila sam priču. Sve sam uverila u tu priču, uključujući i sebe - napisala je Merve.

- Zapravo sam sve vreme radila kao agent za prodaju nekretnina u Istanbulu - dodala je ona

Njeno izvinjenje nije najbolje prošlo kod ljudi, koji i dalje nisu mogli da veruju da bi neko tako varao sopstvenu majku.

Video: Dok negde aplaudiraju lekarima, u Turskoj pale baklje i daruju cveće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA