Fotografija sa autoputa u Kini postala viralna: Da li i vama izgleda poznato?

Kamion je prevozio kontejner sa logotipom "Evergreen", što je isti naziv kao kompanije čiji se brod "zaglavio" u Sueckom kanalu

  • 0
Kamion Evergreen Foto: Weibo

Tri dana pošto se transportni brod "Ever Given" brodarske kompanije "Evergreen" nasukao u Sueckom kanalu, na kineskoj društvenoj mreži Weibo objavljena je fotografija na kojoj može da se vidi kako je kamion koji je prevozio kontejner s logotipom "Evergreen" na sličan način blokirao saobraćaj u kineskom gradu Nandžingu.

Fotografija je preuzeta sa snimka nadzornih kamera na auto-putu Čangčun - Šenžen, a do blokade saobraćaja došlo je zbog saobraćajne nesreće koja se desila u subotu, 27. marta u jutarnjim satima. Prema podacima sa fotografije do blokade je došlo najkasnije u 9.55 sati po lokalnom vremenu. Kako se vidi na fotografiji, automobili su, čini se, pokušavali da se "provuku" pored kamiona. Deluje i da je kamion "priklještio" jedan automobil uz ogradu auto-puta.

Lokalni i međunarodni mediji odmah su ukazali na sličnost blokade saobraćaja u Kini i one u Sueckom kanalu. Kako može da se vidi na fotografiji, kamion se takođe našao pod uglom od 45 stepeni, a iza njega su se naređala druga vozila.

Čajna tajms piše da brodarska kompanija "Evergreen" nema filijalu koja se bavi drumskim prevozom dobara u kontinentalnoj Kini, a i mnogi Kinezi koji su se oglasili ispod fotografije smatraju da kontejner nema veze sa kompanijom koja je blokirala Suecki kanal.

Video: Brod blokirao Suetski kanal: Ugrožena svetska ekonomija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA