≫ 

Muškarca napala "ljuta" hobotnica: Jedva se dočepao obale, pratila ga i u plićaku

Snimak napada "najbesnije" hobotnice obišao je internet

  • 3
Hobotnica Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Odmor na plaži Zapadne Australije za geologa Lansa Karlsona i dvogodišnju ćerku zamalo se pretvorio u noćnu moru kada ih je napala "ljuta" hobotnica.

Snimak napada "najbesnije" hobotnice obišao je internet, a na njemu se vidi kako hobotnica u plićaku pruža svoje krake prema Lansu.

Kada mu se približila, pokušala je da iskoči iz mora i pruži krake prema Karlsonu, koji je deo napada uspe da snimi kamerom.

Geolog kaže da je primetio hobotnicu nešto ranije kada je pokušala da napadne galeba. Nedugo potom išao je da pliva i video kako se hobotnica odmara među školjkama.

Nije prošlo dugo vremena i hobotnica ga je napala, zahvativši kracima njegov vrat, ruke i gornji deo leđa, prenosi Jutarnji.hr.

- Naočare su mi bile previše zamagljene da bih video šta se dogodilo, jedva sam od bolova doplivao do obale. Tragovi pipaka ubrzo su se jasno ocrtavali na mojoj koži - ispričao je geolog.

Supruga mu je nakon napada pomogla da sanira povrede.

Karlson je u međuvremenu video podelio na društvenim mrežama, a javili su se mnogi poznavaoci morske faune rekavši da je vrlo neuobičajeno videti ovakvo ponašanje hobotnice.

Video: Nakon 3 godine saznala da je u rukama držala smrtonosnu živuljku: Pukom srećom je preživela!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Krlja

    2. april 2021 | 16:41

    Da je malo vestiji bio...bila bi exstra klopa 😉😉😉

  • Cigi

    2. april 2021 | 17:39

    Završila bi ta meni u tanjiru, i to spremljena na više načina, pošto je ima. Od rižota, preko salate, do roštilja. Treba da vidite kako monasi sa Svete Gore love hobotnice, a ne ulaze u vodu. O spremanju i da ne govorim.

  • Tresnja

    2. april 2021 | 21:19

    Hobotnica je inteligentno stvorenje a ljudi su svastojedi kao i svinje jedina razlika sto nije servirano kao pomije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA