Dirljiva posveta koju je kraljica uputila suprugu na 50. godišnjicu braka: Bio je i ostao moja snaga

Kraljevska porodica je u roku od nekoliko minuta objavila dve fotografije na Tviteru, posvećene preminulom princu Filipu

  • 3
Prince Philip, Princ Filip

Foto: Tanjug/AP

Kraljevska porodica je, dan nakon smrti princa Filipa, objavila dirljivu posvetu koju je kraljica Elizabeta II uputila svom suprugu prilikom obeležavanja 50 godina braka.

Kraljevska porodica je na Tviteru objavila fotografiju para i poruku iz 1997. godine, kada su kraljica i princ obeležili takozvanu zlatnu svadbu.

- On je, jednostavno, bio i ostao moja snaga tokom svih ovih godina, a ja, i cela njegova porodica, i ova i mnoge druge zemlje, dugujemo mu više nego što bi ikada tražio, ili ćemo ikada saznati - piše u objavi.

 

Nekoliko minuta kasnije kraljevska porodica objavila je još jednu fotografiju, na kojoj su princ Filip i kraljica na njenon krunisanju 1953. godine, prenosi Sky news.

- Vojvoda od Edinburga bio je privrženi pratilac monarha skoro 70 godina, od stupanja Njenog Veličanstva na tron 1952. godine do njegove smrti - navodi su u opisu fotografije.

 

Da podsetimo, princ Filip, suprug kraljice Elizabete Druge, preminuo je u petak, 9. aprila u 99. godini života.

Video: Bakingemska palata na ogradu istakla obaveštenje o smrti princa Filipa: Zastave na pola koplja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • eNL

    10. april 2021 | 14:47

    interesantno, živeo je kao kralj a bio je princ. Bio je muškarac ali ipak je komandu imala žena. tomu dodje kod nas ,papučar.

  • Перагеније

    10. april 2021 | 20:43

    Покој његовој намученој, православној души.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA