≫ 

Da li znate šta je pre sto godina bilo na mestu koje danas zovu "Ulica gladnih"?

Retko ko zna odgovor na ovo pitanje

  • 8

Zemunski kej je danas jedno od omiljenih mesta za rekreaciju, druženje, uživanje... Znate li šta se nekada davno nalazilo u njegovoj neposrednoj blizini?

Možda još samo stariji Zemunci i Beograđani znaju odgovor na ovo pitanje i sećaju se šta se nalazilo sve do 1970. godine između današnjih solitera i šetališta.

Ovo niste znali.

O čemu je reč pogledajte u videu na početku teksta.

( Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Onivolebelovino

    13. april 2021 | 09:34

    Sjajan prilog, bravo! Tih godina sam bio na Saveznim omladinskim akcijama Novi Beograd 68 i 68 i, srećom, nisam učestvovao u rušenju ove stanice, već u završnim radovima na hotelu Jugoslavija, koji je i sledeće godine pušten u rad. Kažem srećom, jer je mogla da se sačuva zgrada te stanice i iskoristi u neke druge svrhe, kao što se sada koristi zgrada železničke stanice u Beogradu. Ali, bilo neko drugo vreme... Još samo mala ispravka u inače odličnom video prilogu: u tekstu koji prati govor je napisano (greškom) da je spomenik otvoren 1884.godine, dok je u govornom prilogu pravilno rečeno da je to bilo 1984.godine. Čestitke još jednom i hvala na podsećanju!

  • SrbskiBek

    13. april 2021 | 09:34

    Lep prilog..svaka cast !!

  • Boža zemunac

    13. april 2021 | 10:40

    Kako ne bi znao kad tu stanujem. Kao klinci smo se kešali na vozove do " Zmaja" i nazad. Zezali smo Dorćolce da mi Zemunci imamo vozove a oni samo tramvaje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA