≫ 

Kako za 25 evra renovirati staru kuhinju, ove fotke su dokaz: Sve je radila sama, izgleda super

Najveća muka bila je odvrtanje šrafova kako bi se skinuli vrata i ručke

  • 9
Renoviranje kuhinje

Kuhinja pre renoviranja Foto: Telegraf.rs/Privatna arhiva

Proleće je pravo vreme da nešto promenite u svom domu, a ukoliko niste raspoloženi da ulažete previše novca, mi vam otkrivamo kako sami, za malo para, možete staru kuhinju da naterate da zablista.

Osim nekoliko hiljada dinara, potrebno vam je malo volje i nekoliko sati slobodnog vremena. Bar je bilo tako u slučaju renoviranja ove kuhinje koja je stara 20 godina.

Kako nam kaže vlasnica, gornji delovi su bili u korektnom stanju, ali su donji bili prilično oštećeni, zbog čega je i razmišljala kako da je na neki način renovira, ali da je to što manje košta. Na internetu je pronalazila razne ideje, a onda se odlučila za folije.

- Kupila sam u knjižari bele mat folije, sa teksturom drveta, a sprejem sam prefarbala ručke. Prezadovoljna sam, s obzirom na to da sam uložila svega 25 evra - kaže vlasnica.

U "presvlačenju" kuhinje joj je pomogla mama. Kaže da su sve zajedno završile za nekih pet do šest sati, sa sve pauzama za kafu.

- Najteže je bilo rašrafiti vrata, fioke i ruške, pa zaštrafiti. Odvrnula sam i zavrnula 72 šrafa. Sada nakon ovog mislim da bih sama sve mogla - kaže sagovornica Telegrafa.

Što se tiče odabira folije, ona kaže da je ovakvu foliju htela i da nije imala nikakvih problema prilikom lepljenja. Kako ističe, kad se folija malo zagreje običnim fenom za kosu, postaje jako elastična i super prijanja.

- Na mojoj kuhinji su postojala oštećenja, ali prilikom lepljenja u njih uopšte nije ušao vazduh. Ništa se ne vidi na mestu gde su oštećenja, tako da verujem da ove folije mogu uz pomoć fena da se lepe i na drvene kuhinje koje imaju neku rezbariju, poput onog kanalića kraj ručki. Postoje razne prodavnice na kojima se mogu kupiti te folije i razni dezeni - ističe ona.

Iako nije menjala radnu ploču i sudoperu, sa zaista minimum ulaganja dobila je "na oko" kompletnu novu kuhinju. Kako je kuhinja izgledala pre, a kako posle renoviranja, pogledajte u foto galeriji.

Da li ste spremni da zasučete rukave i promenite izgled vašeg životnog prostora? Pogledajte još ideja za renoviranje kuća i stanova, po principu "uradi sam".

Video: Ivana za manje od 100 evra renovirala kupatilo: Sve unutra izgleda kao novo, a nije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Cvrle

    14. april 2021 | 10:27

    To je moja drugarica, sposobna žena, majka, kraljica, a pre svega dama... Ponosna na nju, neizmerno 🥰🥰🥰😘

  • dago 1

    14. april 2021 | 10:37

    Moze se cijela kuca renovirati za 25 €. Kupis dobru metlu i pocistis, ako se to moze nazvati renoviranjem

  • J

    14. april 2021 | 10:23

    Jel moze za25 dinara. Prosvetni sam penzioner, nemam vise, majke mi, da me skinete golog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA