• 0

Guglova nova funkcija pokazuje kako se menjala planeta kroz urbanizaciju

Vremenska linija, sačinjena od 24 miliona satelitskih slika, zajedno sa 800 uređenih video-zapisa i interaktivnih vodiča, omogućava korisinicima da vide kako se menjalo bilo koje mesto na planeti

  • 0
Google Earth, Gugl Ert

Foto: Printscreen/Youtube/Google Earth

Google Earth je dodao „tajmlaps“ (vremensku liniju) funkciju koja pruža uvid u to kako urbanizacija i krčenje šuma utiču na klimu tokom poslednje četiri decenije.

Vremenska linija, sačinjena od 24 miliona satelitskih slika, zajedno sa 800 uređenih video-zapisa i interaktivnih vodiča, omogućava korisinicima da vide kako se menjalo bilo koje mesto na planeti, koristeći podatke NASA, Lendsat programa američkog Geološkog zavoda i programa Kopernikus Evropske unije, javlja Reuters.

Klimatske promene izazvale su česte i jake poplave, suše, oluje i toplotne talase, a one su i razlog zbog kojeg raste globalna prosečna temperatura vazduha, prenosi Tanjug.

Funkcija vremenske linije na Google Earth platformi pokazuje, na primer, kako su se menjale obale, širili gradovi i nastajala poljoprivredna zemljišta uz istovremeno nestajanje glečera, šuma i reka.

Video: Ovo smo mi uradili našoj planeti! Led se topi na severnom polu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima