Korona se "sakrila" u samoposlugama: Evo gde su sve našli tragove virusa

Italijanska policija kontrolisala je na hiljade prodavnica kako bi utvrdili da li postoje tragovi virusa

  • 2
Prodavnica, supermarket, kupac, devojka, maska Foto: Shutterstock

Specijalno odelenje italijanske policije kontrolisalo je više hiljadu prodavnica hrane u celoj Italiji da bi proverili da li postoje tragovi kovida-19 na spravama i aparatima koji se najviše koriste, piše agencija Ansa.

Na kolicima i korpama koje se koriste u samouslugama, na bankomatima i tastaturama vaga utvrđeno je prisustvo "genetskog materijala korona virusa", saopšteno je iz policije.

Zbog nepoštovanja anti-kovid mera, nehigijene, nepridržavanja razmaka među kupcima, nedostatka dezinfekcionih sredstava, kazne su izdate na licu mesta u 226 slučajeva, 12 supermerkata je odmah zatvoreno, a vlasnici su kažnjeni.

Policija je zaplenila 2.000 kilograma prehrambenih proizvoda jer nisu imali etiketu o poreklu ili nisu bili na odgovarajući način pohranjeni, sto znači da nisu bili za upotrebu.

U svim prodavnicama u Italiji, od kako su na snazi anti-kovid mere, obavezno je imati na samom ulazu sredstvo za dezinfekciju ruku, a u samouslugama i za dezinfekciju korpi i kolica.

Video: Jezive scene tik uz naselje: Na ovom mestu spaljuju 100 tela korona žrtvi dnevno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Rade

    27. april 2021 | 11:24

    Kod nas se ulazi u markete ... nema dezinfekcionih sredstava.... kolica i korpe niko ne sterilise.... sredstva stoje pored kasirki na pultu za preuzimanje kupljene robe... verovatno da se sto manje koriste i trose!Iznenadjen sam bio kod Lidla.... covek iz obezbedjenja stoji na vratima i prilikom ulaska prska ruke i rukohvate kolica.Toliko o merama bezbednosti u nasim marketima.

  • Mihajlo

    27. april 2021 | 15:41

    Ima ga i u koka-koli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA