• 0

Danilo je vlasnik fabrike koji više plaća radnike koji čitaju: Za pročitanu knjigu poklanja 100 evra

Danilo Dada tvrdi da je na ideju došao, jer je i sam pasionirani čitalac od malena i da je na ovaj način želeo da doprinse kulturnom razvoju, ali i profesionalnom napretku svojih zaposlenih

  • 0
Čitanje, knjige, knjiga, momak, dečko, muškarac, čita

Foto: Pixabay

Direktor i suvlasnik fabrike građevinskog materijala, iz okoline Bergama, Danilo Dada odlučio je da nagradi svoje radnike koji čitaju knjige, piše list “Korijere dela Sera”.

On je osnovao čitalački klub radnika-zidara, a one koji pročitaju knjigu i predstave je članovima kluba nagrađuje sa bonom od stotinu evra. Nagrada se udvostručuje sa sledećom pročitanom knjigom.

Danilo Dada tvrdi da je na ideju došao, jer je i sam pasionirani čitalac od malena i da je na ovaj način želeo da doprinse kulturnom razvoju, ali i profesionalnom napretku svojih zaposlenih.

- Funkcioniše, i sam sam iznenađen koliko ljudi je zainteresovano. Bon od 100 evra je simboličan podisticaj, delom da se pokriju troškovi kupovine prve, a zatim i podstakne da kupe i drugu knjigu - kaže direktor Dada.

Vest se viralno proširila svim društvenim mrežama a o čitalačkom klubu zidara pišu i drugi italijanski mediji, koji primer upoređuju sa nekadašnjim vlasnikom čuvene fabrike za proizvodnju pisaćih mašina “Oliveti”, Adrianom.

On je podseća list “Korijere dela sera” sanjao o fabrici koja će biti prema meri čoveka, koja će se baviti ne samo proizvodnjom već i opštim blagostanjem i kulturom zajednice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima