≫ 

Danilo je vlasnik fabrike koji više plaća radnike koji čitaju: Za pročitanu knjigu poklanja 100 evra

Danilo Dada tvrdi da je na ideju došao, jer je i sam pasionirani čitalac od malena i da je na ovaj način želeo da doprinse kulturnom razvoju, ali i profesionalnom napretku svojih zaposlenih

  • 0
Čitanje, knjige, knjiga, momak, dečko, muškarac, čita

Foto: Pixabay

Direktor i suvlasnik fabrike građevinskog materijala, iz okoline Bergama, Danilo Dada odlučio je da nagradi svoje radnike koji čitaju knjige, piše list “Korijere dela Sera”.

On je osnovao čitalački klub radnika-zidara, a one koji pročitaju knjigu i predstave je članovima kluba nagrađuje sa bonom od stotinu evra. Nagrada se udvostručuje sa sledećom pročitanom knjigom.

Danilo Dada tvrdi da je na ideju došao, jer je i sam pasionirani čitalac od malena i da je na ovaj način želeo da doprinse kulturnom razvoju, ali i profesionalnom napretku svojih zaposlenih.

- Funkcioniše, i sam sam iznenađen koliko ljudi je zainteresovano. Bon od 100 evra je simboličan podisticaj, delom da se pokriju troškovi kupovine prve, a zatim i podstakne da kupe i drugu knjigu - kaže direktor Dada.

Vest se viralno proširila svim društvenim mrežama a o čitalačkom klubu zidara pišu i drugi italijanski mediji, koji primer upoređuju sa nekadašnjim vlasnikom čuvene fabrike za proizvodnju pisaćih mašina “Oliveti”, Adrianom.

On je podseća list “Korijere dela sera” sanjao o fabrici koja će biti prema meri čoveka, koja će se baviti ne samo proizvodnjom već i opštim blagostanjem i kulturom zajednice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA