≫ 

Dragana za 3 dana i 40 evra preuredila staru kuhinju: Ideju našla na internetu, lajkovi samo stižu

Od kako je kuhinju sredila po svojim merilima, sada još više uživa da u njoj za svoju porodicu sprema omiljena jela

  • 6
Renoviranje kuhinja

Foto: Dragana Bunčić Marić

Kuhinja je mnogima omiljena prostorija i prva asocijacija kada pomisle na dom. Nažalost, vremenom postane oronula, a velikih svota novca za renoviranje često nema. U sličnoj situaciji se našla i Dragana Bunčić Marić, ali ona je za samo 40 evra uspela da promeni izgled svoje omiljene prostorije u kući, a njene slike oduševile su ljude na društvenim mrežama. 

Mnogi od nas odustanu od renoviranja kuće jer misle da im je potrebno mnogo novca za ulaganje. Međutim jedna Dragana iz sela Buševice kod Velike Gorice dokazala je suprotno. Ona je sa svojom porodicom za samo 40 evra osvežila izgled stare kuhinje. Za to im je trebalo malo slobodnog vremena, puno živaca i nekoliko rolni samolepljive folije.

- Na ideju sam došla preko interneta. Duže vreme gledam slike kako ljudi rade odlične transformacije svog nameštaja, bilo to kuhinje ili neke druge prostorije, i baš sam imala veliku želju da i ja probam, ali bila sam skeptična da li će uspeti. Sve do jednog dana kada sam stvarno odlučila da svojoj kuhinji dam novi svež izgled, i otišla u kupovinu po foliju - počinje svoju priču Dragana.

Osim folije Dragana je nabavila skalpel, špahtlu i fen, a u ovom poduhvatu imala je pomoć svoje porodice.

- Sigurno da sam morala naći žrtvu, a ko će drugi pomoći nego majka, a i muž je uskakao koliko je mogao. Renoviranje je trajalo tri dana sveukupno, jer treba paziti kako se folija lepi i trebaju četiri ruke - dodaje Dragana.

Ukoliko se odlučite da na površine lepite prijanjajuću foliju spremite i krpu, jer ukoliko vam se podvuku trunčice prašine, lepljenje će biti mnogo teže jer će se stvarati balončići vazduha, posebno ukoliko imate neravne površine.

- Najzahtevnije je definitivno bilo foliju pravilno nalepiti, jer nam u kuhinji sve prednje strane nisu jednake, naime ima ravnih i elemenata sa udubljenjima. Udubljenja su bila dosta zahtevna, i ko god se odluči da lepi takav tip kuhinje neka pripremi živce - savetuje Dragana.

Osim folije, porodica je iskoristila komodu od koje je napravila ostrvo u kuhinji. Na površinu police zalepila je foliju, a ivice je ukrasila svetlećim lampicama. Na visećoj polici iznad ostrva zalepila je natpis "Family" na kojoj se nalaze posude koje su domaćici sada na dohvat ruke.

Zidovi su okrečeni u belo, a iznad trpezarijskog stola nalazi se i veliki zidni sat.

Dragana je svoju ideju podelila sa ljudima na društvenim mrežama, gde je prikupila veliki broj pozitivnih komentara.

Pošto je ostatak njihove porodične kuće u belo-sivim tonovima, ona je poželela da i kuhinju uradi u istoj boji.  Dok ne dobije ideju za preuređivanje novih prostorija ona uživa u svojoj sveže renoviranoj kuhinji, koja je Dragani omiljena prostorija u kući. Od kako ju je sredila po svojim merilima, sada još više uživa da u njoj za svoju porodicu sprema omiljena jela.

- Za sada ne planiram nova renoviranja, jer nam je sve sređeno, ali s vremenom ako dođe kakva ideja zašto da ne, takve sitnice vesele čoveka - rekla je na kraju Dragana.

Da li ste spremni da zasučete rukave i promenite izgled vašeg životnog prostora? Pogledajte još ideja za renoviranje kuća i stanova, po principu "uradi sam".

Video: Ivana za manje od 100 evra renovirala kupatilo: Sve unutra izgleda kao novo, a nije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ja

    19. maj 2021 | 19:35

    Kuhinja je nova sa novim plocicama i novim elementima kojima je samo promenila boju folijom. Ima samo jedan relativno star element koji sluzi kao sank. Pri tom ta kolicina folije i lampice kostaju vise od 40 E.

  • Jadikovka

    19. maj 2021 | 17:14

    Imam suprotan problem. Mojoj ženi kakvu god kuhinju da daš, koliko god prostora, ona će to pretvoriti u brda. Brda, svega i svašta. Radni prostor će biti na nivou 4 dm kvadratna. A o kuvanju za porodicu, to je posebna priča. Sramotna, tako da je neću pričati. Znate, onda je od onih "prosvetljenih", a i vegana. Od dobre žene i domaćoce, postala je čudo, zaražena nečim, poremećene svesti. Da vam ne pričam kako utiče na budžet, kada se svako hrani na poseban način. Naravno, to moraju biti ekskluzivne, "super zdrave" stvari. Kako zapad ume da **ebe um našeg čoveka. Zato, kad vidim ovakve priče - ridam. U sebi, naravno. Ono, kad 100.000 mesečno nije dovoljno...

  • Au

    19. maj 2021 | 12:06

    Svaka cast. Bas lepo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA