Žena ambasadora Belgije ošamarila radnicu u butiku, pa se pozvala na diplomatski imunitet

U saopštenju policije Seula navodi se da je supruga ambasadora Belgije aktivirala svoj diplomatski imunitet i da je zbog toga tužba odbačena

  • 0
Žena belgijskog ambasadora, šamar Printskrin:Youtube/ South China Morning Post

Supruga belgijskog ambasadora u Južnoj Koreji pokrenula je pravo na diplomatski imunitet nakon što je ošamarila prodavačicu u Seulu.

Ambasador Piter Leskuje prethodno se izvinio u ime svoje supruge Ksiang Kseđu. Kazao je da je neprihvatljiv bilo kakav oblik fizičkog nasilja, uprkos tome što je "ona možda imala razloga za ljutnju zbog načina na koji su se prema njoj odnosili u trgovini", prenosi Index.

- Ona se iskreno kaje i želi prvom prilikom da se lično izvini prodavačici - rekao je Leskuje u video-zapisu koji je prošle nedelje objavljen na Instagramu, dodajući da njegova supruga "aktivno sarađuje s policijom".

Međutim, u saopštenju policije Seula stoji da je Ksiang aktivirala svoj diplomatski imunitet i da je zbog toga tužba odbačena. Prema Bečkoj konvenciji, čiji je potpisnik i Južna Koreja, diplomate i članovi njihovih porodica imaju pravo na imunitet od krivičnog gonjenja s tim da toga mogu dobrovoljno da se odreknu.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako se Ksiang 9. aprila sukobila s dve radnice trgovine odećom, nakon što ju je jedna od njih zaustavila verujući da je možda ukrala jaknu koju je nosila na sebi.

Pokušala da vidi etiketu na jakni

Radnica, koja je želela da ostane anonimna, rekla je CNN-u da nije razumela šta Ksiang govori i da je pokušala da vidi etiketu na jakni. Zaustavila je suprugu abasadora van butika i kada je videla da jakna nije ukradena iz radnje, izvinila se na engleskom i vratila unutra. Ali, Ksiang se zatim takođe vratila u butik, ljutito gurnula jednu radnicu i zatim je ošamarila.

- Možemo da razumemo da se naljutila, ali to ne opravdava njeno nasilno ponašanje - rekla je prodavačica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA