≫ 

Holandska kraljica Maksima proslavila 50. rođendan: Od supruga dobila specijalan poklon

Maksima je argentinskog porekla, rođena je u Buenos Airesu kao Maksima Soregita Čeruti

  • 0
Queen Maxima, Kraljica Maksima Holandija Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Holandska kraljica Maksima proslavila je 50. rođendan na koncertu u Kraljevskom teatru Kare u Amsterdamu, koji je priređen u njenu čast i kojem su prisustvovali pripadnici kraljevske porodice.

Mediji navode da je kraljica tom prilikom dobila i muzičku rođendansku tortu, simbolično zbog višegodišnjeg zalaganja za uvođenje strukturalnog muzičkog obrazovanja u holandske osnovne škole. Maksima je naime počasna predsednica udruženja "Više muzike u učionici".

U čast kraljičinog 50. rođendana, Holandija je u Utrehtu štampala specijalni set poštanskih maraka. Kralj Vilem Aleksander za suprugu je imao poseban poklon - dodelio joj je Veliki krst Reda kuće Oranž, najviši orden holandske kraljevske porodice. Taj red osnovala je kraljica Vilhelmina 1905. godine.

Činjenica da je napunila pola veka ne zabrinjava slavljenicu jer, kako kaže "stari se po malo svaki dan". Maksima je argentinskog porekla, rođena je u Buenos Airesu kao Maksima Soregita Čeruti, u poznatoj i imućnoj porodici, a pre udaje za holandskog prestolonaslednika radila je kao investicioni bankar, podseća RTS.

Kralj Vilem Aleksander i kraljica Maksima imaju tri ćerke - 17-godišnju prestolonaslednicu Katarinu Amaliju, Aleksiju i Arijanu. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA