Policajac pod punom opremom došao da prekine košarkaški meč: Ono što je uradio oduševilo je mnoge

Mnogi su pozdravili ovaj potez policajca, a pozitivni komentari na društvenim mrežama počeli su da se nižu

  • 1

Video snimak jednog policajca koji je dozvolio igračima da odigraju utakmicu iako aktuelne mere to zabranjuju, oduševio je ljude na društvenim mrežama. Policajac ne samo da je dozvolio mladićima da na lokalnom terenu završe košarkaški meč, već im se na kraju i pridružio.

Policijska stanica u Melburnu dobila je anonimnu prijavu da se grupa mladića nalazi na terenu i igra košarku, što je prema aktuelnim merama zabranjeno. Službe su poslale dežurnog policajca da ih otera sa igrališta, međutim ono što je on uradio ostavilo je sve u šoku. On, ne samo da im je dozvolio da završe utakmicu, već im se i pridružio, a snimak koji je objavljen na društvenim mrežama privukao je veliku pažnju Australijanaca.

Mnogi su pozdravili ovaj potez policajca, a pozitivni komentari na društvenim mrežama počeli su da se nižu.

- Kakav kul policajac, ovo su prvaci naše zajednice, a ne nasilnici sa značkama - glasi jedan od komentara na mrežama, piše LadBible.

U komentarima su dodali da je ovo jedna pozitivna u moru loših vesti kojima su građani zbog korona virusa izloženi svakog dana.

Nisu svi sa oduševljenjem prihvatili ovaj snimak. Bilo je i onih koji su smatrali da, dok je na dužnosti, policajac treba da hvata negativce, a ne da igra košarku. Međutim, istraživanja pokazuju da su zajednice u kojima policija ima blizak kontakt sa građanima sigurnije i srećnije.

U rezultatu istraživanja tvrdi se da pozitivan susret sa policijom koji nema veze sa izvršenjem zakona, povećava legitimitet te ustanove i jača spremnost na saradnju ljudi sa policijom.

Video: Ona je vozila: Policajci ostali u čudu kada su videli da je sudar izazvala devojčica (9)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA