≫ 

Nemačka osim vojnika iz Avganistana povlači i velike količine alkohola: Ostalo im 22.500 litara piva

Više od 60.000 limenki piva i nekoliko stotina boca vina i šampanjca koji se nalaze u Marmal kampu na severu Avganistana, spremni su za isporuku

  • 0
Avganistan, nemački vojnici Foto: Profimedia/WAKIL KOHSAR / AFP

Nemačka je objavila da će vratiti 22.500 litara piva iz Avganistana nazad u zemlju, nakon što NATO snage potpuno povuku svoje trupe.

Komandanti su nedavno zabranili vojnicima da konzumiraju alkohol zbog porasta nasilja tokom povlačenja trupa iz Avganistana.

Lokalne prodavnice u Avganistanu ne smeju da prodaju alkohol iz verskih i kulturnih razloga.

Portparolka nemačkog ministarstva odbrane rekla je u ponedeljak da su pronašli dobavljača koji će im pomoći da ovo piće prenesu nazad u zemlju.

U aprilu je američki predsednik Džo Bajden najavio da će se do 11. septembra njegove snage potpuno povući iz Avganistana, a NATO saveznici ubrzo su najavili da će slediti njegov primer. Od tada u Avganistanu je zabeležen porast nasilja.

Strane vlade za sukobe su okrivile talibane i tvrde kako oni, uprkos dogovoru, nisu prekinuli sa napadima, međutim terotistička grupa ove navode negira, prenosi BBC.

Nemački Špigel u petak je objavio da njihova vojska poseduje velike količine alkohola koje planira da vrati u matičnu zemlju. Njihovim vojnicima je dozvoljeno da popiju najviše dve limenke piva dnevno.

Više od 60.000 limenki piva i nekoliko stotina boca vina i šampanjca koji se nalaze u Marmal kampu na severu Avganistana i spremni su za isporuku.

Portparol Kristina Rutsi izjavila je u ponedeljak da će kada poslednji nemački vojnici budu prebačeni nazad u svoju zemlju sa njima će otići i tovar sa alkoholom.

U Avganistanu trenutno boravi više od 1.100 nemačkih vojnika. Oko 60 njih poginulo je u borbama od početka sukoba.

Video: Nakon što se vakcinišete protiv korone, u ovoj pivari možete i da popijete Vakcinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA