≫ 

Studenti sa Oksforda bi da "isele" kraljicu: Hoće da se ukloni portret Elizabeta, razlog je apsurdan

Grupa postdiplomaca podnela je zahtev za uklanjanje slike kraljice Elizabete, jer su na zajedničkom sastanku utvrdili da ih ona podseća na kolonijalizam

  • 2
Queen Elizabeth II, kraljica Elizabeta II Foto: Tanjug/AP

Grupa studenata sa kOsforda zatražila je da se ukloni slika kraljice Elizabete iz njihove zajedničke prostorije tvreći da ih podseća na kolonijalizam Velike Britanije.

I dok predsednica Magdalen koledža na Oksfordu Dina Rouz podržava zahtev svojih studenata koji traže da se iz njihove zajedničke prostorije iznese kraljičin portret, sekretar za obrazovanje Gevin Vilijamson ovaj potez smatra apsurdnim.

- Zahtev za uklanjanjem slike kraljice Elizabete je apsurd. Ona je šef države i simbol onoga što je najbolje u Velikoj Britaniji. Tokom svoje dugogodišnje vladavine kontinuirano je radila na promociji britanskih vrednosti poput tolerancije, inkluzivnosti i poštovanja širom sveta - piše u njegovoj objavi na Tviteru.

Predsednica Rouz je posle ovakve izjave sekretara Vilijamsona na Tviteru podržala svoje studente. Grupa postdiplomaca podnela je zahtev za uklanjanje slike kraljice Elizabete, jer su na zajedničkom sastanku utvrdili da ih ona podseća na kolonijalizam, prenosi Sputnik.

Ona je sugerisala da je uklanjanje slike koju su studenti sami kupili pre nekoliko godina njihova odluka, a ne odluka fakulteta. Ona je takođe dodala da njihova zajednička prostorija ne predstavlja fakultet, kao i da podržava političku debatu, slobodu govora i pravo neke organizacije na autonomiju.

- Biti student više je od samog učenja. Treba istraživati i raspravljati o idejama. Nekada se radi o provociranju starije generacije. I zgleda da danas to nije tako teško učiniti- napisala je predsednica Rouz.

Video: Velika Britanija ispratila je na večni počinak princa Filipa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sd

    10. jun 2021 | 00:25

    MA ajde deco ne izmišljate, sami dolazili i upisivali se kao robovi u spiskove, ona im nije dala da to čine ali kao u svim demokratski državama a obzirom da su bili u većini morala je da prihvati njihovu odluku.

  • Mirča

    10. jun 2021 | 08:00

    Reptilijanci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA