Ovaj muškarac spava 300 dana godišnje, prodavnicu otvara samo 5 puta mesečno: Zaspi i na poslu

Stanje mu se vremenom pogoršavalo, pa sada spava 25 dana bez prekida

  • 5
Indija muškarac spavanje Printskrin: Youtube/TV9 Bharatvarsh

O 42-godišnjem muškarcu iz Indije nedavno su se raspisali brojni mediji zbog retkog stanja koje uzrokuje da spava čak 300 dana godišnje.

Indijski mediji nedavno su izvestili o bizarnom slučaju Purkharama, sredovečnog stanovnika sela Badva u Radžastanu, koji navodno pati od hipersomnije te može da spava i 25 dana u komadu.

Redak poremećaj dijagnostikovan mu je pre 23 godine, kad je spavao po 15 sati u komadu, no simptomi su se s vremenom pogoršavali. Još pre šest godina počeo je da spava oko dva dana u komadu umesto šest, sedam sati.

Vlasnik male prodavnice uskoro je počeo da spava i po sedam, osam dana bez prekida, a stanje je se nastavilo da se pogoršava, pa sad spava i do 25 dana bez prekida, prenosi Oddity Central.

Prodavnicu u malom selu može da drži otvorenom samo pet dana mesečno, a ponekad zaspi i kad je na poslu. Kad se to dogodi, ne može da se probudi već ga samo porodica odnese kući.

Njegova supruga Ličmi Devi rekla je da joj se muž nedavno probudio nakon 12 dana sna i odmah je otvorio prodavnicu, ali niko ne zna koliko dugo će ostati budan, prenosi Index.

Trenutno nema poznatog leka za njegovo stanje, a od metoda koje je isprobao imao je nuspojave poput jake glavobolje i umora. Njegova porodica ipak se nada da će se oporaviti i vratiti normalnom životu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA