Kosio travu, pa video kako auto udara u kuću: Dok je otac bio u panici, spasio je život devojčici

Automobil je odvalio komšijsko poštansko sanduče, koje je udarilo devojčicu u predelu glave i vrata

  • 0
Nju hempšir, nesreća, spasio dete Foto: Printscreen YouTube/CBS Boston

Muškarac iz Nju Hempšira postao je heroj u očima meštana jer je spasio život petogodišnjoj devojčici, nakon što su vlasti objavile da se automobil zakucao u porodičnu kuću.

Policijska uprava Salema potvrdila je zastrašujući incident u saopštenju za javnost, objašnjavajući da se nesreća dogodila u subotu oko 14 sati u tom gradu.

Vlasti su saopštile da je muškarac bio za volanom automobila kada je skrenuo s puta i zabio se u kuću, pre nego što je udario u grmlje i drveće.

Vozač, koji je identifikovan kao Skot Dovd (37), prema izveštaju američkih medija, tada se zaglavio u vozilu, dok je devojčica koja je bila u kući teško povređena, navedeno je iz policije.

Dobri Samarićanin Skot Demers rekao je da je popravljao prskalice ispred kuće nekoliko metara dalje kada je video da je došlo do nesreće.

- Izgledalo je kao ratna zona. Haos je bio svuda - prisetio se Demers.

Uprkos jezivom prizoru, Demers je brzo krenuo u akciju da pomogne devojčici identifikovanoj kao Đulijana Tutrona, za koju je rekao da mu je očajnički potrebna medicinska pomoć.

- Otac je izašao iz kuće uzvikujući "Ubio je moju devojčicu". Video sam da joj krv curi iz vrata, pa sam znao da je još živa - dodao je.

Brzo razmišljajući, Demers, koji nema profesionalno medicinsko iskustvo, skinuo je košulju i pritisnuo Đulijanin krvavi vrat.

- Kada je došao doktor, zatražio je da vidi njen vrat. Rekao sam da nema šanse, da krv prska iz rane. Tada mi je naredio da ni slučajno ne pomeram ruku - objašnjava Demers.

Nju hempšir, nesreća, auto udario u kuću Foto: Printscreen YouTube/CBS Boston

Njegova prisebnost i odluka da pokuša da zaustavi krvarenje verovatno je devojčici spasila život, jer je dete potom helikopterom prebačeno u bostonsku bolnicu, gde je podvrgnuta hitnoj operaciji zbog povreda, navodi policija.

Prvi rezultati policijske istrage pokazali su da su faktori nesreće neprilagođena brzina i alkohol. Iako je automobil udario u kuću, mediji izveštavaju da je ono što je detetu nanelo povrede bilo komšijsko poštansko sanduče.

Danas se Đulijana oporavlja od nesreće. Slomljena joj je vilica i ima nekoliko posekotina na licu. Petogodišnjakinja je u utorak puštena iz bolnice i, iako će to biti dug proces, očekuje se da će se, prema rečima izvora američkih medija, potpuno oporavi.

U ime njene porodice postavljena je stranica na sajtu GoFundMe za pomoć pri medicinskim troškovima. Do sada je prikupljeno više od 48.000 dolara.

Vozač automobila je prevezen u opštu bolnicu Lorens, ali je nekoliko sati kasnije pušten, saopštila je policija. U međuvremenu je uhapšen i optužen za prvostepeni napad, nasilničku vožnju u alkoholisanom stanju i lakomisleno ponašanje sa smrtonosnim oružjem. Očekuje se njegov izlazak pred sud.

Nakon incidenta, otac devojčice istakao je da ne zna ni kako da se zahvali Demersu, kao i ostalim ljudima koji su se istog momenta angažovali kako bi spasili njegovu ćerku.

- Iskreno, oni su bili ti koji su joj spasili život, jer sam ja bio u potpunoj panici. Nisam znao šta da radim - objasnio je.

Demers je jednostavno srećan zbog toga što je mala Đulijana živa i na svom putu ka oporavku.

- Nekada ljudima ne izgledam pristupačno. Pretpostavljam da heroji ne nose uvek plaštove - zaključio je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA