≫ 

Dobra fora ili neslana šala? Prvo što vide ljudi koji sleću u Sidnej je natpis "Dobro došli u Pert"

Farba za krov koštala je 4.500 australijskih dolara, a vidi se i u mraku

  • 3
aerodrom, Sidnej Foto: Printscreen YouTube/7NEWS Australia

Putnici koji avionima stižu u Sidnej, naročito ukoliko su spavali tokom leta pa su pomalo dezorijentisani, kada pogledaju kroz prozor i vide natpis na jednom krovu na prilazu aerodromu mogu da pomisle da u završili 3.300 kilometara dalje. Razlog za to je što na spomenutom krovu piše - "Dobrodošli u Pert".

Iako građani Sidneja ne smatraju da je ovo preterano duhovit potez, vlasnik mehaničarske radnje i magacina iznad kojeg je vazdušni koridor kojim avioni stižu na sidnejski aerodrom, Bred Hesman, koji je i ispisao čudnu dobrodošlicu, ne slaže se preterano sa njima.

Za lokalne medije rekao je da se odlučio na ovaj potez kako bi se našalio sa ljudima koji stižu na aerodrom u Sidneju, koji je oko 3.300 kilometara udaljen od Perta. U nekum slučajevima mu je i uspelo. Neki od putnika su i podelili fotografije iz aviona, koje su se proširile društvenim mrežama.

Umalo da ova šala vredna 4.500 australijskih dolara, koliko je koštala farba za krov, potpuno propadne. Iako je natpis prilično vidljiv iz aviona, bilo je potrebno oko tri meseca kako bi ga iko uopšte i primetio.

- Avioni stalno preleću i kada ih vidim malo se nasmejem u sebi - kaže Hesman i dodaje da se radi o posebnoj farbi koja sadrži kristale koji odbijaju svetlost, te je natpis dobrodošlice vidljiv i noću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA