≫ 

Zapanjujuć snimak dvoglave zmije koja jede miševe: Ben i Džeri imaju jedno telo i različitu "narav"

Ova neobična pojava u nauci je poznata kao bicefalija, a može se pojaviti i kod ljudi

  • 0
zmija, dvoglava zmija

Printskrin: Brian Barczyk/Instagram

Vloger Brajan Barčik, koji putuje svetom tragajući za retkim vrstama zmija i reptila, nedavno je na svom Instagram profilu objavio jedan neobičan, ali i pomalo jezik snimak dvoglave zmije koja jede miševe.

Kako je stavio u opisu, reč je o zmiji sa dve glave koje zove Ben i Džeri.

Na snimku se vidi da bran zmija sa žutim šarama ima jedno telo iz koje se račvaju dve glave, što je mnoge u komentarima navelo da postavljaju dodatna pitanja.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by B R I A N B A R C Z Y K (@snakebytestv)

 

"Da li onda zmija ima dva sistema za varenje?", "Kako se događa ova mutacija?", "Kako se ne udave?", "Šara zmija podseća na smajli", pitali su i komentarisali pratioci objavu ovog entuzijaste.

Ova neobična pojava u nauci je poznata kao bicefalija i nastaje zbog nedovršenog i nepotpunog cepanja embriona. Ova pojava može se naći i kod ljudi, a u slučaju zmija najčećše vodi ka tome da jedinke uginu, što ovde nije bio slučaj. Ovaj zanmiljiv dvojac, verovatno će čitav život provesti zajedno, bez obzira na to što su im, verovatno, "naravi" drugačije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA