Princ Filip je imao jednu slabu tačku, mladu groficu? "Kruna" opet udarila na kraljevsku porodicu

Serija obrađuje vezu između princa Filipa i mlade grofice i podseća nas na trenutke koje bi monarhija volela da svi jednostavno zaboravimo

  • 0
Princ Filip sahrana Foto: Tanjug/AP

Uprkos činjenici da su neki članovi kraljevske porodice priznali da gledaju seriju "Kruna", ona nas podseća na trenutke koje bi monarhija volela da svi jednostavno zaboravimo.

Poslednjih godinu dana za britansku kraljevsku porodicu nije bilo nimalo lako. Od odlaska Megan i Harija s dvora, preko skandala s princom Endruom, najnoviji udarac prema monarhiji sprema se ni manje ni više nego preko nove sezone serije "Kruna".

Naime, peta sezona serije, koja priča priču o vladavini kraljice Elizabete II, prikazaće detalje veze između pokojnog princa Filipa i plemkinje Peni Knatčbul, grofice Mauntbaten od Burme, sa kojom se Filip intenzivno družio devedesetih godina prošlog veka.

Prema izvorima bliskim kraljevskoj porodici, njihov odnos izazivao je čuđenje britanske javnosti pa su mnogi mislili da je reč o aferi.

Međutim, Filip i Peni uviek su tvrdili da su samo prijatelji. Ipak, tvorci serije nisu hteli da stanu samo na tome, već su se bacili na detaljnije istraživanje prirode njihovog odnosa.

Peni Knatčbul, čiji je otac bio uspešan biznismen, udala se 1979. za Nortona Knatčbula, trećeg grofa Mauntbatena iz Burme, a njihova veza dovela ih je u orbitu kraljevske porodice.

Uprkos činjenici da je princ Filip, koji je preminuo u 99. godini u aprilu 2021. godine, bio stariji od Peni čak 32 godine i bio u braku s engleskom kraljicom, oni su se navodno jako zbližili tokom devedesetih.

Filip je Peni čak naučio da vozi kočiju, što bi mogla biti ili potpuno bezazlena zabava ili plemićka verzija zavođenja.

U novoj sezoni Peni Knatčbull će glumiti Nataša Mek Elon, koja je prethodno glumila u serijama "Californication" i "Designated Survivor".

Osim Nataše, u posednje dve sezone ulaze i neka nova-stara lica. Tako će princa Filipa glumiti Džonatan Prajs koji je glumio "Visokog vrapca" u seriji "Igra prestolja", kraljicu Elizabetu odlična Imelda Staunton, a uvek zabavnu princezu Margaret glumiće će Lezli Minvil.

Dominika Vesta gledaćemo u ulozi princa Čarlsa, a princezu Dijanu glumiće Elizabet Debaki za koju su mnogi fanovi serije rekli da izgleda baš kao pokojna princeza.

Osim odnosa Filipa i Peni, peta i šesta sezona baviće se i razvodom Dijane i Čarlsa, a verovatno će ekranizovati i njenu tragičnu smrt.

Debaki je poznata po svom radu u trilerima "Udovice" i "Veliki Gatsby", a ono što je zanimljivo jeste da je znatno viša od Dijane - zapravo, iste je visine kao i princ Villijam, jedan od Dijaninih sinova.

Snimanje pete sezone "Krune" počelo je u junu ove godine, što znači da je možemo očekivati tek sledeće godine i to najverovatnije u novembru, piše portal Gloria.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA