≫ 

Ivo i njegov brat napravili vikendicu iz snova za 10.000 €: Luksuz u malom, stvorena je za uživanje

Vikendica ima 25 metara kvadratnih i veliku terasu, a u unutrašnjosti kućice nalaze se jedna soba i kupatilo

  • 11
Drvena vikendica uradi sam kombo Foto: Privatna arhiva/Ivo Soldan

Koliko je težak posao pronaći savršenu vikendicu koja će biti beg od velikih vrućina i gradske vreve, znaju samo oni koji su se upustili u ovaj proces. Međutim, ako imate nekog ko će je za kratko vreme i mali novac napraviti za vas, veliko je olakšanje.

Jedan Ivo i njegov brat rešili su da obraduju svoju tetku i za nju od drveta, po principu uradi sam, naprave kućicu iz snova.

- Ideja za izradu vikendice je došla od moje tetke, koja me zamolila da joj to napravim. Razmišljao sam i došao na ideju da to bude montažni objekat, jer sam oduvek gajio ljubav prema drvetu i drvenim konstrukcijama - rekao je Ivo.

Vikendica ima 25 metara kvadratnih i veliku terasu, a u unutrašnjosti ove predivne kućice u Slavonskom brodu nalazi se jedna soba i kupatilo.

Osnova svega, odnosno baza vikendice izrađena je od drvene građe.

- Prvo smo napravili drvenu konstrukciju na koju smo šrafili OSB ploče. Na OSB dolazi stiropor, na koji se nanosi mrežica, lepak i završni sloj. Sa unutrašnje strane dolazi prvo sva instalacija, mineralna vuna i knauf - objašnjava Ivo.

Ceo proces izrade vikendice trajao je oko četiri meseca, a ceo materijal i celokupna unutrašnja dekoracija koštali su oko 10.000 evra. Iako se ova suma čini kao velika, treba uzeti u obzir da je prosečna cena nameštenih vikendica sa placem u Srbiji oko 20.000.

- Najviše smo se namučili oko dizanja teške drvene građe na krov, puno vremena nam je oduzela i izrada drvene stolarije. Tu je posebno važna preciznost - kaže on.

Pregradni zidovi su rađeni od knaufa, tj. sva unutrašnjost je rađena od knaufa. Sve se gletovalo, pa šmirglalo, a zatim je na red došlo i krečenje. Na kraju je došla i završna faza koja je podrazumevala gletovanje, krečenje, postavljanje keramike i laminata.

Najlakši, ali i najlepši deo posla svakako je unutrašnja dekoracija, a koliko je sve dobro isplanirano i urađeno potvrđuju i fotografije koje su nastale kada je kućica završena.

- Kada smo stigli do unutrašnje dekoracije, znali smo da je posao skoro gotov, to je za nas bilo veliko olakšanje - kaže Ivo.

Iako izgradnja vikendice Ivi nije primaran posao, on razmišlja da sa svojim bratom nastavi da se bavi ovim poslom i izrađuje vikendice po narudžbinama.

- Imam veliku želju da se u budućnosti time bavim profesionalno. Izgradnja ove vikendice mi je otvorila nove vidike i pokazala šta sve mogu - rekao je Ivo.

Da li ste spremni da zasučete rukave i promenite izgled vašeg životnog prostora? Pogledajte još ideja za renoviranje kuća i stanova, po principu "uradi sam".

Video: Uradi sam: Srpski jutjuber oduševio svet sređivanjem terase za male pare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA