Sve boje Angele: Kako je Merkelova svojim sakoima napravila revoluciju u oblačenju žena u politici

Odnos između Angele Merkel i sakoa sa tri dugmeta je jedna lepa "ljubavna priča"

  • 5
Angela Merkel Foto: Tanjug/AP

Nemačka kancelarka Angela Merkel boraviće danas u poslednjoj zvaničnoj poseti Srbiji. Čvrst stav, kratka plava kosa, neizostavni sako i pantalone u kombinaciji sa ravnim cipelama i diskretnim nakitom ono su po čemu ćemo definitivno pamtiti ženu koja je godinama jedan od glavnih simbola Nemačke.

Za njen stil mnogi kažu da je uvek isti, možda čak i pomalo dosadan. Od proverene kombinacije koja je njen zaštitni znak nikad ne odustaje, a jedino što se menja je boja njenog sakoa, koja poslednjih godina izaziva veliku pažnju stručnjaka za govor tela.

Odnos između Angele Merkel i sakoa sa tri dugmeta je jedna lepa "ljubavna priča". Navodno, od toga koju boju sakoa kancelarka nosi, zavisi i poruka koju želi da pošalje - mir, optimizam, ozbiljnost, strogoća, ležernost...

Merkelova bira mirnije boje za formalne nacionalne događaje, dok su jarke boje rezervisane za međunarodne ili manje formalne događaje. Za siv sako opredeljuje se za sastanke jedan na jedan  , dok bež i belo oblači kada želi da pošalje poruku mira.

Plavu boju voli da nosi na putovanjima u inostranstvo. Pre svega, ova boja joj veoma dobro pristaje, a prema stručnjacima ona odaje utisak objektivnosti, skladnog reda i važnosti.

- Angela preferira ružičastu, narandžastu i ljubičastu boju tokom neformalnih sastanaka kako bi izrazila optimizam, radost i otvorenost - kaže stručnjak.

Crvena boja simbolizuje moć i energiju, pa Merkel nikada ne vodi partijske pregovore u sakou ove boje. Ovo ne može biti slučajnost, već suptilan potez moći.

Angela Merkel i Vladimir Putin Angela je odabrala sako crvene boje za sastanak sa Putinom Foto: Tanjug/AP

Bez obzira na stil, ono što je sigurno je da je odlazeća kancelarka promenila ne samo političke, već i modne standarde tokom svoje vladavine.

Koju boju sakoa očekujete da će kancelarka obući danas i po čemu ćete pamtiti "kraljicu Evrope", pišite nam u komentarima.

Video: Angela Merkel dobila počasni doktorat pa se izblamirala: Svečana odora odbila saradnju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA