≫ 

Milenijalci "razbucali" mafijaške bande: Vođama pravi problem generacijski jaz među članovima

"Raditi stvari drugačije" jedan je od glavnih motoa kojima se vode milenijalci, a upravo takav način razmišljanja predstavlja problem bumersima koji su navikli da mlade doživljavaju kao lenje, narcisoidne, pa samim tim svakodnevno ispituju njihove etičke kodekse u poslu

  • 0
Kriminalna banda , članovi bande Foto-ilustracija: Shutterstock

Generacijski jaz između milenijalaca i bumersa pronašao je svoj put i do kriminalnih bandi. Mafijaški bosovi vođeni predrasudama, poslednjih godina se sve teže nose sa načinom razmišljanja milenijalaca, i tako rizikuju ne samo poslove, već i svoj život i slobodu.

Jedan od primera je i Endrju Ruso, glava poznate kolumbijske porodice koja se godinama bavi kriminalom, koji je uhapšen prošlog meseca u Njujorku. Ovom 87-godišnjaku se na teret stavljaju dva slučaja iznude.

Bivši FBI agent Skot Kurtis, rekao je u izjavi novinaru Wall street Journal-a Džejmsu Faneliju, da je jedan od razloga zbog kog ga je policija tako lako pronašla to što je predugo ostao na vodećoj poziciji u kriminalnoj bandi, ali i zbog nemogućnosti da na bolji način organizuje odnose među svojim članovima.

Jedan od razloga zbog kog milenijalci, koji su tek ušli u kriminalne vode, "prave probleme" je i način na koji oni pristupaju poslu. Njihov način razmišljanja u mnogome se razlikuje od onog na koji su navikli njihovi stariji šefovi.

- Stariji članovi bandi žale se jer su milenijalci koji pristupaju bandama uglavnom odrastali u predgrađu, a ne na gradskim ulicama. Oni su osećajniji, gluplji i nisu lojalni šefu, kao što je to bilo nekada. Vođama posebno smeta to što su oni zavisni od telefona i stalno se dopisuju - navodi Faneli u svom autorskom tekstu.

Upravo jedan njegov saradnik slao je preteće poruke jednom službeniku, zbog čega je Ruso i uhapšen. Ove inkriminišuće poruke dokaz su na sudu, a upravo iz tog razloga uhapšenom bosu, smeta njihova opsednutost telefonima, piše Business Insider.

Generacijski jaz sve veći problem među mafijašima

Iako se na dnevnom nivou posao mafijaškog bosa razlikuje od onog koji vode rukovodioci različitih kompanija, jedna stvar im je zajednička - obojica moraju da se izbore sa generacijskim jazom među svojim zaposlenima.

Milenijalci su stvorili jedan novi svet u kome je sve postalo digitalizovano, jer su prva generacija koja je odrastala uz tehnologiju, pa se ne libe da je iskoriste i u poslu.

"Raditi stvari drugačije" jedan je od glavnih motoa kojima se vode milenijalci, a upravo takav način razmišljanja predstavlja problem bumersima (rođeni u periodu od 1946. do 1964. godine, prim. aut.) koji su navikli da mlade doživljavaju kao lenje, narcisoidne, pa samim tim svakodnevno ispituju njihove etičke kodekse u poslu.

Sve ovo dovelo je do velikog generacijskog jaza u poslu koji se posebno ogleda u komunikaciji među članovima.

Na isti problem naišli su i stariji menadžeri u kompanijama koji su pokušali da različitim pogodnostima na poslu privuku milenijalce, ne shvatajući da je njima problem mentalnog zdravlja mnogo važniji. Ti rukovodioci odbijaju da promene način rada i prilagode se potrebama mlađih kolega koji zbog toga postaju frustrirani i manje efikasni na poslu.

Upravo ovaj jaz našao je svoj put i do kriminalnih bandi. Jedan od žrtava ovog problema je i Ruso koji je navikao da radi na tradicionalan način, odbijajući da moć i rukovodstvo u bandi prepusti nekom mlađem.

- Koliko god se oni odupirali, promene su neizbežne. Moraće da im se prilagode baš kao što su se milenijalci prilagodili novim tehnologijama - napisao je Faneli na kraju svog teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA