Kimov novi stajling za crveni tepih: Umesto uniforme odlučio se za odelo i sandale

Kimov način odevanja često pomno proučavaju međunarodni analitičari i traže znakove o njegovom zdravstvenom stanju koje je strogo čuvana tajna u Severnoj Koreji

  • 10
Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

Severnokorejski lider Kim Džong Un zapao je za oko međunarodnim posmatračima u nedelju tokom govora povodom godišnjice osnivanja vladajuće stranke, ali ne zbog svojih reči, već zbog izbora obuće.

Kim je koračao crvenim tepihom u raskošnoj dvorani u sjajnim crnim sandalama preko crnih čarapa kako bi upotpunio svoje tamno odelo, bordo kravatu i naočare.

Kolin Zvirko, viši analitički dopisnik za NK News sa sedištem u Seulu, primetio je Kimovu obuću i rekao da nije jasno zašto je Kim odlučio da obuje sandale i da li ih je već pre nosio.

Koji god razlog bio, čini se da Kim u poslednje vreme preduzima mere radi zaštite svog zdravlja i udobnosti, rekao je.

- Izgubio je značajan broj kilograma u kratkom periodu u maju, a septembru je viđen kako stoji na postavljenim prostirkama za vreme dugih govora, što nije uobičajeno. Čini se da je posebno oprezan s kovidom-19 i da se možda suočava s tekućim zdravstvenim problemima - rekao je Zvirko.

Kimov način odevanja često pomno proučavaju međunarodni analitičari i traže znakove o njegovom zdravstvenom stanju koje je strogo čuvana tajna u Severnoj Koreji.

Kad se Kim ponovno pojavio u državnim medijima početkom juna, nakon što gotovo mesec dana nije viđen u javnosti, analitičari su primetili da mu je sat čvršće nego inače pričvršćen za ručni zglob i pokrenuli glasine o zdravlju lidera.

Državni mediji kasnije su spomenuli zdravlje vođe što retko čine. Citirali su neidentifikovanog stanovnika Pjongjanga koji je rekao da su svi u Severnoj Koreji bili slomljeni kad su videli fotografije Kima na kojima izgleda "mršavo".

Kim se u svom govoru u nedelju fokusirao na probleme stranke i pozvao predstavnike da poboljšaju život građana u jeku mračne ekonomske situacije.

Video: Nikada opušteniji Kim Džong Un u prvom pojaviljivanju u javnosti nakon misterioznog nestanka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Aca

    11. oktobar 2021 | 22:09

    Ziv bio cuvaj Koreju od demonkratije!!!

  • DARKO 100%

    11. oktobar 2021 | 21:45

    Oni meni izgledaju impresivno pogotovo kad se Kim pojavi,to sve gori od uzbudjenja,kao zive lutke su

  • nikolas

    11. oktobar 2021 | 23:04

    AMERI I MALI AMERI PROVOVIRAJU KINU OKO TAJVANA I TAMO JE BAS NAPETO KAO NIGDE I NIKADA DO SADA !!! AMERI ZELE RAT JER NEMOGU DA SE POMIRE SA CINJENICOM DA NISU BROJ 1 U SVETU !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA