• 0

Ispod kuće u Kaliforniji pronađeno 90 zvečarki: Uklanjali su ih četiri sata

Vulf je koristio hvatalicu za zmije dugu 60 santimetara da ukloni 22 odrasle zvečarke i 59 beba kada je 2. oktobra prvi put posetio kuću u planinama Majakamas

  • 0

Foto: Facebook/Sonoma County Reptile Rescue

Ekspert Al Vulf navikao je da nailazi na jednu ili dve zmije ispod objekta, ali kada je nedavno došao po pozivu u jednu kuću na severu Kalifornije, nije mogao ni da pretpostavi da će pronaći više od 90 zmija koje se pripremaju za hibernaciju.

Vlasnica kuće jeste u telefonskom razgovoru napomenula da je videla više gmizavaca, ali Vulf ipak nije očekivao toliki broj.

Vulf, direktor Službe za kontrolu gmizavaca okruga Sonoma, rekao je da se zavukao ispod planinske kuće u Santa Rosi i odmah pronašao zvečarku, a onda još jednu. I još jednu.

Shvatio je kakva je situacija, otišao po dve kante, navukao dugačke zaštitne rukavice i vratio se nazad.

- Izvlačio sam ih skoro četiri sata - rekao je Vulf dodajući da, kada je krenuo na teren, pomislio da će to biti još jedan uobičajen slučaj.

Vulf je koristio hvatalicu za zmije dugu 60 santimetara da ukloni 22 odrasle zvečarke i 59 beba kada je 2. oktobra prvi put posetio kuću u planinama Majakamas. Od tada se vratio još dva puta i prikupio još 11 zmija, prenosi Bild.

Sve zmije su bile severnopacifičke zvečarke, što je jedina otrovna vrsta zmije nastanjena na severu Kalifornije.

Vulf već 32 godine spasava zmije i sklanja ih iz kuća u 17 okruga. Za to vreme 13 puta je ujeden, video ih je na desetine na jednom mestu u divljini, ali nikada ispod kuće.

- Znamo da je to mesto poznato leglo zbog malih zmija i broja ženki koje sam pronašao - objasnio je Vulf i dodao da bi do kraja meseca trebalo da proveri još jednom da li su "navratile" još neke zmije ispod kuće u Santa Rosi.

Video: Poslednji lovac na poskoke: Strah je pregolem, a kada te zmija ujede suze same idu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima