Ginekolog napravio prvi uniseks kondom: "Jednom kad ga stavite, zaboravite na njega"

Doktor je za ovakvu vrstu kondoma koristio poliuretan, materijal koji se koristi za tretiranje rana, tanak je i fleksibilan, a ipak jak i vodootporan

  • 1
seks kondom Foto: Pexels/Pixabay

Malezijski ginekolog napravio je, kako sam tvrdi, prvi svetski uniseks kondom koji mogu da koriste i muškarci i žene. Napravljen je od medicinskog materijala koji se obično koristi u tretiranju rana. Kreator kondoma se nada da će njegov proizvod da ohrabri ljude da povedu više računa o svom zdravlju bez obzira na pol i seksualnu orijentaciju, navodi Rojters.

- U osnovi to je regularni kondom sa prijanjajućom površinom koja se lepi za vaginu ili penis, ali takođe pokriva i okolne površine i tako imate ekstra sigurnost - kaže doktor Džon Tang Ing Čin, ginekolog.

Prijanjajuća podloga je samo s jedne strane kondoma. Svaka kutija sadrži dva kondoma i koštaće 14,99 ringita odnosno 3,61 dolar. Prosečna cena za pakovanje od 12 kondoma u Maleziji je 20 do 40 ringita.

Doktor je za ovakvu vrstu kondoma koristio poliuretan, materijal koji se koristi za tretiranje rana, tanak je i fleksibilan, a ipak jak i vodootporan.

- Jednom kad ga stavite, zaboravite na njega - smatra doktor misleći na lagan materijal.

Tang navodi da je kondom prošao kroz nekoliko faza kliničkog ispitivanja i testiranja, a počeće da se prodaje ovog decembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • FANTOM

    29. oktobar 2021 | 13:39

    Ja kada ga stavim, onda sam ga stavio samo tako. Izmaknem se metar da vidim kako sam ga stavio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA