≫ 

Lepotan iz Holivuda privukao veliku pažnju na klimatskom samitu

Uoči samita čuveni glumac je tvitovao da je klimatska kriza već počela i da ovaj samit mora da bude prekretnica kako bi se sačuvala planeta i ljudi

  • 0
Leonardo Dikaprio, Leonardo Di Kaprio, Leonardo Di Caprio Foto: Tanjug/AP

Čuveni glumac Leonardo Dikaprio uslikan je na klimatskom samitu COP26 u Glazgovu. Lepotan iz Holivuda "uhvaćen" je u savršenom teget odelu kako sluša govornike.

Dikaprio, kojeg pamtimo po brojnim ulogama već više od 20 godina je aktivista i veliku pažnju posvećuje klimatskim promenama. Oskarovca u ovim krajevima pamte i po tome što je više puta prozvao premijera Federacije BiH Fadila Novalića i vladu u tom BiH entitetu zbog toga što još nisu uradili ništa konkretno za zaštitu reka od gradnje malih hidroelektrana.

Ne znaju mnogi, ali još 1998. godine osnovao je fondaciju sa ciljem da se očuva priroda. Mnogima je poznat i iz kampanja kojima se podiže svest stanovništva o klimatskim promenama, a na njegovom Tviter nalogu stoji da je "glumac i ekolog".

Uoči samita čuveni glumac je tvitovao da je klimatska kriza već počela i da ovaj samit mora da bude prekretnica kako bi se sačuvala planeta i ljudi.

- Lideri, svet vas gleda i traži od vas da budete dorasli ovome. Nema vremena za gubljenje - napisao je Dikaprio.

On je juče rekao da se pridružuje pozivu Antonija Gutereša svetskim liderima da preduzmu važne klimatske akcije  da bi se zaštitila naša budućnost i spaslo čovečansto.

Podsetimo, generalni sekretar UN rekao je juče na samitu da je kucnuo posledni čas da se zaustave klimatske promene i ocenio da "sami sebi kopamo grobove" ukoliko to ne učinimo.

Podsetimo, Dikaprio je učestvovao u stvaranju više dokumentarnih filmova o krivolovu i ekologiji i proglašen je za predstavnika Ujedinjenih nacija 2014. za klimatske promene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA