≫ 

Vešte ruke i puno mašte: Milica i Željko za manje od 160 evra transformisali dnevni boravak

Odabirom gipsanih ploča umesto onih od kamena, uštedeli su čak 115e

  • 3

Milica i Željko iz Beograda, odlučili su da osveže izgled svog dnevnog boravka.

Njima je palo na pamet da pomoću gipsanih ploča dekorišu jedan od zidova. Pri odabiru materijala, razmišljali su ekonomično pa su umesto da plate ploče od pravog kamena, koji košta od 12 do 22 evra po metru kvadratnom, odabrali podjednako lepe gipsane ploče čija cena iznosi 9 evra po kvadratnom metru.

Ova imitacija kamena je dosta jeftinija a izgleda zaista kvalitetno i elegantno. 

- Nas je za naših 11m2 zida, sve ukupno sa materijalom koštalo manje od 160 evra - kažu nam.

Zid su prvo premazali specijalnim premazom za zidove - kritične površine, zatim nanosili gipsani lepak (smesu koju su dobili mešanjem lepka i vode), a zatim lepili jednu po jednu pločicu.

- Za one koji, kao i mi, prvi put ovo rade, bitno je da imaju potreban alat, jer to zaista olakšava dobar deo posla. Mi smo naučili na teži način uz tupu testericu, skalpel i šmirglu dok nismo otišli po novu testericu koja nam je olakšala život. Pored toga smo koristili šmirglu, skalpel, libelu i špatulu - dodala je Milica.

Pogledajte video na početku teksta.

Da li ste i vi spremni da zasučete rukave i promenite izgled vašeg životnog prostora? Ukoliko je odgovorn potvrdan, preporučujemo da pogledate još ideja za renoviranje kuća i stanova, po principu "uradi sam".

Video: Uradi sam: Srpski jutjuber oduševio svet sređivanjem terase za male pare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • frf

    23. decembar 2021 | 18:54

    Sve je interesantno i lepo kad je novo , dok ne dosadi... Za mene su lepse kvalitetne tapete koje se lako promene kad dosade...

  • Mile

    23. decembar 2021 | 17:09

    Uhh... bez konca / lasera kao vodilje može gadno da izgleda na kraju. Gips možda ne izgleda mnogo lošije od kamena od 15 eur, ali od skupljih tipa žute tigrice ... ne može ni prineti uživo. Pri tom osipanje, krtost... Simpatično pogotovo ako niste sigurni da želite takvu dekoraciju da zadržite duže vreme. Mada za kamen bi bila ista procedura osim što bi se koristio lepak za pločice tako da i to može uradi sam - pogotovo ako želite ovako jači reljef

  • Dragan Petrovic

    23. decembar 2021 | 16:34

    dobro su se snasli . opet kome treba bolji izgled i ko jednog dana zeli da proda svoje mesto mora da ulozi jer ovo je pristojno ali vidi se pomalo kvalitet, a svaka case u svakom slucaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA