≫ 

Omikron može da zarazi miševe i pacove

Do danas je omikron registrovan u skoro 80 zemalja širom sveta

  • 12
pacov Foto: Pixabay.com

Omikron soj korona virusa može da zarazi miševe i pacove, što drugi sojevi virusa nisu mogli, saopštila je danas direktorka ruske Agencije za zaštitu potrošača Ana Popova.

- Rezultati naših istraživanja pokazuju da omikron soj inficira miševe i pacove. Ovaj obrazac nismo primetili kod prethodnih tipova sojeva. Danas vidimo da se glodari zaražavaju i razvijaju bolest - rekla je ona na sastanku državne koordinacije Saveta za borbu protiv korona virusa, prenosi agencija TASS.

Naučnici u južnoj Africi prvi su prijavili pojavu omikrona pre manje od mesec dana a Svetska zdravstvena organizacija (SZO) ga je 26. novembra označila kao "zabrinjavajući soj".

Do danas je omikron registrovan u skoro 80 zemalja širom sveta.

Stručnjaci veruju da novi soj predstavlja pretnju, jer se brže širi i zarazniji je od drugih varijanti korona virusa koje su naučnici otkrili za vreme pandemije, a sadrži i veliki broj mutacija, navodi ruska agencija.

Video: Kon: Dolazi omikron i kod nas, ne možemo ga izbeći, okidač Nova godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ohman

    21. decembar 2021 | 17:25

    Kada ste ispitali vakcinu na ljudima sada je mozete davati misevima.

  • Uh, bre

    21. decembar 2021 | 17:31

    Unistite paove i miseve, fuj, problem resen. A, da, kako nastade covid 19,? Odnosno ko ga preneo? Gle cuda! Slepi mis! Ne tupite vise pustite nas da zivimo. Zaboravili ste da lecite ljude od drugih bolesti. Kad se pojavite u DZ odmah vas salju u covid i ne saslusaju vas.

  • M

    21. decembar 2021 | 20:00

    Pa kako cemo sad, moramo vakcinisati sve miseve i pacove, pa vakcinisani ljudi nece biti sigurni sve dok se nevakcinisani pacovi šunjaju medju nama, pa dajte bre ljudi, pa uozbiljite se, stvar postaje bas ozbiljna 🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA