Litvanki uručeno pismo 51 godinu kasnije: U njemu pronašla poseban poklon

Pisma, iz kasnih 60-ih i ranih 70-ih, verovatno je sakrio neki beskrupulozan poštanski radnik nakon što ih je pregledao u potrazi za gotovinom ili dragocenostima

  • 0
Pismo Foto: Pixabay

Pismo napisano 12-godišnjoj devojčici u Litvaniji uručeno je u decembru, skoro 51 godinu nakon što ga je poslao prijatelj sa kojim se dopisivala iz Poljske.

- Mislila sam da se neko šali sa mnom - rekla je Genovefa Klonovska nakon što joj je uručeno pismo u kojem su bile ručno rađena ruža u boji i dve papirne lutke, preneo je Rojters.

Pismo je, zajedno sa još 17 drugih, ispalo iz ventilacione rupe ovog leta, prljavo i u stanju raspadanja, pošto je srušen zid u bivšoj pošti na periferiji Vilnjusa.

- Radnici su predložili da bacimo stara pisma, ali sam umesto toga pozvao poštu - rekao je Jurgis Vilutis, vlasnik zgrade.

- Tako sam srećan što su se zainteresovali - dodao je on.

Pisma, iz kasnih 60-ih i ranih 70-ih, verovatno je sakrio neki beskrupulozan poštanski radnik nakon što ih je pregledao u potrazi za gotovinom ili dragocenostima, rekao je Vilutis.

Pronađeno je samo petoro primalaca, a u nekoliko slučajeva deci preminulih primalaca uručeno je izgubljeno pismo.

- Osećali smo moralnu dužnost da ovo uradimo - rekla je šef odeljenja za korisnike u Pošti Litvanije Deimante Zebrauskaite.

Video: Gde je pismo? Bela sova došla u posetu ali je nešto zaboravila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA