≫ 

Anja je spasila dečaka kog su ostavili da umre, sad se bori za drugog mališana: Pronađen je u žbunju

Anja kaže da mališan još uvek ne ume da priča, ali je sigurna da će se uskoro i to dogoditi

  • 1

Anja Rigren Loven poreklom iz Danske sa mužem vodi sirotište u Nigeriji u kom su smeštena deca koju su roditelji napustili zbog sujeverja. 

Pre nekoliko godina ceo svet je ganula njena priča o spasavanju dečaka od sigurne smrti koga je našla kako luta ulicama iznemogao i gladan. Mediji su tada pisali da su ga ostavili jer su mislili da je veštac.

Iako se činilo da će dečak umreti, njena briga i ljubav zaslužni su što je on danas živ i zdrav, a Anja ga je nazvala Houp (nada).

Sada je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, koji je podržavaju u njenoj plemenitoj misiji, podelila priču o još jednom mališanu koji je pronađen u žbunju pre 20-ak dana.

- Upravo mu je urađeno povlačenje udova, kako bi se ispravio deformitet - rekla je ona.

Anja kaže da mališan još uvek ne ume da priča, ali je sigurna da će se uskoro i to dogoditi.

- Ima oštećenje jezika i govora koje je nastalo nakon trauma koje je proživeo. Deca koja su zlostavljana možda neće shvatiti da je pogrešno to što im se dešava. Međutim, njihovo telo i um mogu da reaguju na opasnost i da razviju napad panike i anksioznost - rekla je Anja.

Ona kaže da sada uživa u njegovom osmehu i da joj je drago što je za kratko vreme dobio na kilaži.

Njena objava izazvala je veliku pažnju, a mnogi su u komentarima primetili da je dečak, osim kilograma, dobio i sjaj u očima.

- Predivan osmeh, sada je bezbedan i slobodan da izraste u dobrog čoveka, hvala na svemu što radite kako biste sačuvali ovu predivnu decu - samo su neki od komentara.

Video: Nigerijci decu sklanjaju sa ulica u - cirkuse!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA