≫ 

Uginuo jedan od najpoznatijig meteorologa na svetu: Nema više slavnog mrmota

Mrmot Milton Mel trebalo bi da uskoro dobije naslednika

  • 1
Mrmot Milton Mel Foto: Profimedia

Tužna vest stigla je iz Nju Džerzija, da je uginuo mrmot Milton Mel, "najpoznatiji meteorolog", koji je stanovnicima prognozirao kada je najbolje vreme za sadnju prolećnog semena.

Vest da Mela više nema stigla je baš na Dan mrmota, kada ove životinje tradicionalno prognoziraju kakvo će vreme biti dalje.

- Mel je nedavno otišao na bolje mesto - rekli su njegovi negovatelji i dodali kako omiljenoj životinji nisu uspeli da pronađu adekvatnu zamenu do 2. februara, kad se i zvanično obeležava Dan mrmota.

Ovaj mrmot proslavio se u gradu Miltonu gde je stanovnicima Garden Stejta prognozirao kad je najbolje vreme za sadnju prolećnog semena.

- Uginuo je u teško doba godine, kad većina njegovih 'rođaka' hibernira. Naporno ćemo raditi na tome da dobijemo novog prognostičara vremena za sledeću godinu - saopštili su negovatelji.

Obožavani Mel prošlogodišnji Dan mrmota proveo je u karantinu zbog pandemije kovida-19. Ali to ga nije sprečilo da predvidi rano proleće za svoju lokalnu zajednicu.

Video: On ne voli čokoladu: Pogledajte preslatkog mrmota kako se gosti voćem i povrćem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA