≫ 

Dečak napisao knjigu, pa je stavio na policu u biblioteci: Postoji lista čekanja, planira i nastavak

U svom romanu osnogodišnjak priča o dečaku kome je dok je kitio jelku ona eksplodirala, a zatim ga je magično vratila u davnu 1621. godinu

  • 1
Dečak čita knjigu Foto: Pixabay

Da se dobre stvari dešavaju onima koji čekaju, potvrđuje i priča jednog osmogodišnjaka Dilona Helbiga. Ovaj dečak je rukom ispisao svoju prvu knjigu na više od 80 strana strana, koju je ostavio na polici u lokalnoj biblioteci u Ajdahu

Na iznenađenje njega i njegovih roditelja, 56 ljudi se zbog ove knjige učlanilo u biblioteku i nalaze se na listi čekanja, kako bi je pročitali.

U svom romanu osmogodišnjak priča o dečaku kome je, dok je kitio jelku, ona eksplodirala, a zatim ga je magično vratila u davnu 1621. godinu.

On je ovu godinu izabrao jer se upravo tada prvi put proslavio Dan zahvalnosti u SAD, a upravo ovu informaciju proverio je sa svojom majkom dok je pisao knjigu tokom zimskog raspusta, piše BBC.

Dečak je knjigu pisao četiri dana, a u njoj se nalaze i njegovi crteži, pa je samim tim knjiga ilustrovana. Odlučio je da je nazove "Božićne avanture Dilona Helbiga" a za ime autora je napisao "Dilon Helbig lično".

Knjigu je sam stavio na policu biblioteke

Jedini razlog zbog kog je ova knjiga postala popularna je predivna priča koja se krije iza nje. Dečak je sam odlučio da jedini primerak svog dela postavi na jednu od polica u lokalnoj biblioteci dok ga niko nije gledao.

- Morao sam da se provučem pored mnogo bibliotekara. Svojim telom sam zaklonio knjigu i samo sam je stavio među ostale. Uvek sam bio lukav - rekao je Dilon gostujući na lokalnoj TV stanici.

Kada su zaposleni otkrili ovaj jedinstveni primerak, odlučili su da ga uvrste u svoju kolekciju.

- Njegova knjiga zadovoljava sve kriterijume koje zahtevamo kako bismo neko delo uvrstili u našu ponudu - saopšteno je iz biblioteke.

Dilon već ima planove za nastavak knjige i planira da sledeći deo bude zasnovan na istinitim događajima.

Odmah se odlučio i za naslov sledećeg dela koji će se zvati "Ormar koji jede jaknu".

Video: Zavirite u jednu od najvećih drevnih zbirki literature iz celog sveta: Biblioteka kao iz Hogvortsa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dejan je

    3. februar 2022 | 12:27

    Sjajno!!! Dečija mašta... Neprocenjivo... Volim ovakve tekstove... Mnogo su bolji od silnih zadruga, starleti, pevača, itd.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA