≫ 

Podvig za Ginisa: Mališani sa 3.350 plastičnih flaša ispisali "Postoji samo jedna Zemlja"

Reč je o deci uzrasta od 3 do 11 godina iz engleskog grada Redinga koji su želeli da ukažu na značaj klimatskih promena

  • 0

Deca u školici Sent Edvards u gradu Reding u Engleskoj ispisali su rečenicu sa 3.350 plastičnih flaša zbog čega se nadaju da će ući u Ginisovu knjigu rekorda.

Kako prenosi BBC, mališanima je trebalo 45 minuta da rasporede flaše kako bi ispisali reči "Postoji samo jedna Zemlja" (There is only one Earth).

Ginisova knjiga rekorda tek treba da potvrdi tu brojku, ali je, prenose mediji, trenutni rekord od 2.560 boca, postignut u Dubaiju u avgustu 2020 godine.

Direktor škole Džonatan Parsons rekao je da učenici žele da ukažu na klimatske promene i životnu sredinu.

Mališani koji pohađaju ovu školu uzrasta su od 3 do 11 godina, a prikupili su 4.000 flaša od komšija, hotela, prodavnica i restorana. Da bi "ispisali" rečenicu "Postoji samo jedna Zemlja" bilo im je samo 3.350 potrebno. Sve flaše šalju se posle toga na reciklažu.

Slogan je predložio petogodišnji učenik, a potom ga je izglasala cela škola.

- To je odredilo koliko boca ćemo koristiti da bismo to mogli da napišemo na zaista dobar, jasan način - rekao je direktor Parsons.

Škola je saopštila da je broj boca "pažljivo proveravan i prebrojavan od strane nezavisnih volonterskih službenika" za kasnije podnošenje Ginisu.

Video: Smrt zvana plastična kesa: U čemu vi nosite namirnice?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA