Indijski doktor zarobljen u skloništu u Ukrajini sa dve divlje mačke

Doktor je podrumu sa jaguarom i crnim panterom

  • 0

Više od nedelju dana indijski lekar u ratom razorenoj Ukrajini nalazi se u podrumu kuće sa svojim ljubimcima, divljim mačkama - crnim panterom i jaguarom.

Girikumar Patil, koji je kupio dve mačke iz kijevskog zoološkog vrta, kaže da neće izaći iz kuće bez svojih ljubimaca. On živi više od šest godina u Severodonjecku, malom gradu koji se nalazi u regionu Donbas u istočnoj Ukrajini.

Nakon početka sukoba Giri, koji je samac, izlazi iz svog skučenog podruma samo da bi kupio hranu za svoje mačke - mužjak jaguara je star 20 meseci, a ženka pantera je šestomesečno mladunče.

Giri je do sada rekao da je kupio 23 kilograma ovčijeg, ćurećeg i pilećeg mesa iz susednih sela po cenama četiri puta višim od uobičajenih.

- Moje mačke su provodile noći u podrumu sa mnom, dok su oko nas bombardovali. Mačke su uplašene. Jedu manje. Ne mogu da ih ostavim - rekao je Patil (40) za BBC.

On je rekao da je ovo drugi rat koji proživljava, ali da je ovaj strašniji. Giri je rekao da je ranije živeo u Lugansku, gde se pobunjenici koje podržava Rusija bore protiv ukrajinskih trupa od 2014. uprkos sporazumu o prekidu vatre. Tokom borbi u regionu uništeni su njegov dom i indijski restoran koji je otvorio u toj oblasti, rekao je on.

Zatim se preselio u Severodonjeck, udaljen oko 100 kilometara, gde je počeo da se bavi medicinom i kupio svoje nove ljubimce.

- Sada sam zaglavljen u ratnoj zoni. Ovaj put sam zaista zabrinut. Roditelji su me zvali i tražili da dođem kući, ali ne mogu da ostavim životinje - rekao je Patil.

Patil, koji potiče iz južne indijske države Andra Pradeš, rekao je da je potrošio 35.000 dolara da kupi pantera i jaguara iz kijevskog zoološkog vrta pre oko 20 meseci. Rekao je da je zoološki vrt dozvoljavao privatnu prodaju životinja pod uslovom da vlasnik ima dovoljno prostora da ih drži.

Kako kaže, stigao je u Ukrajinu 2007. godine da bi studirao medicinu. Od 2014. godine je ortoped, a sada radi u vladinoj bolnici u Severodonjecku koja je zatvorena nakon početka sukoba. Rekao je da se bavi i privatnom praksom.

U Severodonjecku živi u šestosobnoj dvospratnoj kući sa malim ograđenim prostorom za životinje. Rekao je da je većinu svoje zarade potrošio na svoje ljubimce. Osim jaguara i pantera ima i tri psa, i pokušava da prikupi dodatna sredstva preko svojih Jutjub kanala gde objavljuje video snimke svoje dve velike mačke za oko 85.000 pretplatnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA